x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Bujori sau trandafiri? Asemănări și deosebiri între aceste flori spectaculoase

Bujori sau trandafiri? Asemănări și deosebiri între aceste flori spectaculoase

de Anastasia Paul    |    22 Mai 2023   •   21:30
Bujori sau trandafiri? Asemănări și deosebiri între aceste flori spectaculoase
Sursa foto: Hepta

Dacă ai cumpărat vreodată o floare care semăna cu trandafirul și ai descoperit apoi că este de fapt bujor, află că nu ești singurul. Unele soiuri de trandafiri par bujori. 

Dar să vedem ce fel de flori sunt bujorii și trandafirii. 

Ce sunt bujorii?


Bujorii sunt plante cu flori mari, spectaculoase. Provin din mai multe regiuni ale Europei, dar și din vestul Americii de Nord și Asia. Există o controversă în legătură cu numărul speciilor de bujori, dar este general acceptat că sunt 33. Aceste plante perene sunt disponibile într-o gamă largă de culori și devin destul de mari, unele cu o lățime până la 3 metri, potrivit a-z-animals.com.

Aceste plante traiesc mult timp, depășind chiar 100 de ani! Pot fi tăiate și aranjate în buchete uimitoare și rezistă mult timp dacă stau într-un mediu răcoros. În afară de diferitele specii de bujori, aceste flori pot fi clasificate în trei categorii principale care includ bujori erbacei, bujori de copac și bujori Itoh. Bujorii erbacei sunt o alegere rpotrivită pentru grădini deoarece au un parfum minunat. Bujorii de copac sunt cei mai potriviți pentru zonele mai reci dar nu îngheț. Mugurii florilor sunt frumoși și delicați.  , într-o gamă variată de culori. Bujorii Itoh sunt un hibrid al celorlalte două tipuri de bujori.

Ce sunt trandafirii?


Trandafirii, ca și bujorii, sunt plante cu flori, într-o varietate de forme și culori. În timp ce unii cresc în sălbăticie, alții sunt cultivați. Există peste 300 de specii de trandafiri din care au fost create mii de soiuri. 

Trandafirii roșii simbolizează dragostea și sunt adesea dăruiți iubitelor la ocazii speciale. Trandafirii galbeni simbolizează prietenia iar trandafirii albi sunt folosiți în buchetele de mireasă.

Fac parte din familia Rosaceae, iar mulți optează pentru aceste soiuri în aranjamente florale și în grădini.

Bujori versus Trandafiri: Diferențe
Când iei în considerare bujori față de trandafiri, ar trebui să știi că bujorii sunt sezonieri iar trandafirii pot crește pe tot parcursul anului. În timp ce bujorii au nevoie de un mediu de câmpie și temperaturi scăzute pentru a înflori, trandafirii pot prospera într-o seră.

Mărime
Când privești bujorii și trandafirii, un ochi neantrenat îi poate încurca. De exemplu, unele soiuri de trandafiri de grădină seamănă atât de mult cu bujorii, încât pot fi confundați. Aceste două tipuri de flori înfloresc extravagant, dar bujorii sunt cunoscuți în special pentru mărimea lor.

Parfum
Trandafirii de grădină sunt disponibili într-o varietate mai mare decât bujorii. În timp ce trandafirii tind să aibă o prezență mai subtilă și mai delicată într-un aranjament floral, bujorii sunt ca sora lor mult mai îndrăzneață care intră într-o cameră și cere atenție. 

Deși îndrăznețe în aparență, aceste flori nu au parfumuri puternice. Cei care doresc mirosuri mai pătrunzătoare este bine să se îndrepte spre soiuri de trandafiri de grădină. 

Bujorii sunt mai fragili când vine vorba de sincronizarea înfloririi lor imediat după ce au fost tăiați. Astfel că ajung în florării în stadiul de boboci. Din păcate, nu toți bujorii înfloresc după această etapă, în funcție de cunoștințele celui care are grijă de ei. În schimb, trandafirii sunt mult mai rezistenti. Și ei ajung în florării abia când încep să se deschidă. 

 

×
Subiecte în articol: bujori trandafiri