x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Bujorii au nevoie de soare din plin atunci cănd ne cuceresc

Bujorii au nevoie de soare din plin atunci cănd ne cuceresc

31 Mai 2007   •   00:00

Vreţi bujori in grădină? Nimic mai simplu: alegeţi locuri insorite pentru plantare, fiţi atenţi la bolile fungice şi aveţi răbdare ca planta să se maturizeze. După aceea veţi fi răsfăţaţi cu flori

Vreţi bujori in grădină? Nimic mai simplu: alegeţi locuri insorite pentru plantare, fiţi atenţi la bolile fungice şi aveţi răbdare ca planta să se maturizeze. După aceea veţi fi răsfăţaţi cu flori

Se spune despre bujori că s-ar cultiva cu dificultate. Insă ei sunt plante rezistente la secetă şi suferă de puţine boli care să vă creeze probleme. In plus produc şi flori spectaculoase fără de care grădina de inceput de vară n-ar mai fi la fel.

Trucuri

Atunci cănd plantaţi bujori tineri trebuie să aveţi răbdare căţiva ani, aşa incăt să ajungă la maturitate şi să vă incănte cu flori. Nu trebuie să fiţi dezamăgiţi că nu infloresc imediat. In cazul bujorilor ierbacei trebuie să fiţi atenţi cum ii plantaţi: este necesar ca mugurii să nu fie ingropaţi mai adănc de 5 cm. Chiar dacă este vorba de o plantă deja matură, dacă mugurii sunt acoperiţi cu pămănt mai mult decăt atăt va dura mult pănă la incolţire şi nu va ajunge in timp util să formeze boboci. Bujorii arbustivi achiziţionaţi din import şi de origine japoneză, se vănd altoiţi. Mugurii nu se acoperă mai mult de 15 cm in cazul lor altfel va rezulta o tufă anemică, fără multe flori. Mai este posibil ca un bujor să nu inflorească din cauza unei tufe mult prea dense. Aşa că toamna ii puteţi dezgropa şi separa după cum vi se pare mai practic. Nu incercaţi să-i mutaţi in mai-august, pentru că aceasta este perioada cănd planta acumulează minerale.

Boli fungice

Sunt puţine boli care atacă bujorul. In primăverile şi verile insorite şi calde nu există nici un risc. Atunci cănd ploile sunt abundente există riscul să apară boli fungice, care, din păcate, se răspăndesc cu repeziciune. Indicat este să indepărtaţi zonele afectate cu un cuţit ascuţit, după care să aplicaţi fungicide.

×
Subiecte în articol: mereu verde