Arhitectura moderna adaptata restrictiilor urbanistice ale zonei
PROIECT DE CASA
Arhitectura moderna adaptata restrictiilor urbanistice ale zonei
Locuinta prezentata se adreseaza categoriei de populatie care isi doreste o schimbare a modului de a locui fara costuri exagerate. Este vorba de renuntarea la un apartament de bloc si locuirea intr-o casa dotata cu un sistem de incalzire si alimentare independent. Constructia este proiectata conform normelor antiseismice in vigoare si are o valoare de investitie la rosu comparabila cu pretul unui apartament de doua camere dintr-o zona medie a Bucurestiului.
Amplasata pe un
teren dreptunghiular de dimensiuni 11 m x 26 m, locuinta are o latura pe limita de proprietate. Accesul in locuinta se face pe fatada laterala printr-un mic hol care distribuie circulatiile la nivelul parterului, dar si scara spre etaj si subsol. Aici gasim accesele spre living unde spatiul este deschis catre bucatarie. Parterul este completat functional de un grup sanitar cu dus si un dormitor cu o baie generoasa.
La etaj avem doua dormitoare generoase, fiecare cu baie si dressing propriu. Subsolul cuprinde functiunile tehnice si un garaj.
Finisaje
Pe suprafata terenului ramasa libera se va amenaja spatiu verde. Cea mai mare suprafata din teren dispune de gazon, iar de jur-imprejurul casei sunt alei cu pavaj, pietris si decoratiuni florale. Gardul este din beton armat placat cu piatra. Pentru finisarea fatadelor s-a folosit vopsea lavabila de exterior de culoare crem mixata cu placaje din piatra naturala. Sarpanta constructiei este din lemn de brad. Pentru invelitoarea acoperisului s-a folosit tigla de culoare brun inchis. Tamplaria exterioara este din pvc cu geam termopan, iar terasele si treptele exterioare sunt placate cu gresie rezistenta la inghet. Structura de rezistenta este de tip cadre cu stalpi si grinzi beton armat cu pereti exteriori din caramida porotherm de 35 cm grosime. Compartimentarea interiora este realizata din caramida cu goluri verticale de 12,5 cm.
|
55.800 euro pret la rosu, recomandat de arhitect
proiect conceput de arhitect Eugen Visan
|
|
Catre arhitecti
Jurnalul National, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine n sprijinul arhitectilor prin rubrica "Proiect de casa", n care i invitam sa si prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot aparea n acest format n paginile suplimentului.
Pentru detalii, ne puteti scrie la adresa
de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro
|