x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casă născută din două proiecte

Casă născută din două proiecte

14 Iun 2007   •   00:00

Construcţia casei a pornit iniţial de la un proiect deja existent, realizat de un alt arhitect, proiect care, deşi corect din punct de vedere arhitectural, avea o volumetrie inexpresivă. Datorită părţii deja construite, intervenţia a fost condiţionată de anumite restricţii. Scopul principal al noului proiect l-a constituit evitarea monotoniei in volumetria propusă iniţial.

Propunere de modificare a volumetriei unei case incepute

Proiectul de faţă a reprezentat o provocare pentru arhitecţi, datorită condiţiilor speciale in care s-a desfăşurat intreaga activitate de proiectare.

Construcţia casei a pornit iniţial de la un proiect deja existent, realizat de un alt arhitect, proiect care, deşi corect din punct de vedere arhitectural, avea o volumetrie inexpresivă. Datorită părţii deja construite, intervenţia a fost condiţionată de anumite restricţii. Scopul principal al noului proiect l-a constituit evitarea monotoniei in volumetria propusă iniţial. S-a apelat astfel la unghiuri diferite de cel de 90 de grade pentru faţade, pentru a-i conferi locuinţei un aer modern.

Detalii de construcţie

Proiectul de intervenţie propune la exterior căteva elemente ce au ca scop schimbarea aproape radicală a infăţişării casei: adăugarea unui balcon pe parter, mărirea vitrajelor, adăugarea mansardei ce a generat forma deosebită a invelitorii, balconul lateral de la etaj etc.

Datorită structurii din cadre de beton armat, care era deja construită şi asupra căreia nu se mai puteau efectua modifcări, compartimentările la interior au fost modificate destul de puţin. Contribuţia cea mai importantă adusă aici de noul proiect este desfiinţarea pereţilor, fiind creat astfel un spaţiu liber, deschis şi fluid, unde livingul impreună cu dinningul şi cu bucătăria devin practic un singur spaţiu unitar. Bucătăria este despărţită spaţial de living printr-un bar.

Un alt element al situaţiei date demn de luat in considerare il reprezintă şi alipirea la calcan pe una dintre laturi. Ca principiu compoziţional, la bază a stat ideea de verticalitate, accentuată prin "axul" casei scării, ce este puternic vitrată şi cu un acoperiş ceva mai inalt decăt restul locuinţei. Caracterul inovativ al designului de exterior se imbină cu materialele tradiţionale (lemn, piatră naturală aparentă, ţiglă etc.) pentru o imagine menită să se adapteze peisajului din zonă.

80.000 euro

preţ la roşu recomandat de arhitect

Proiect conceput de arhitect Răzvan Bărsan.

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului.

Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail: Georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă