x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Case cuplate din sisteme prefabricate

Case cuplate din sisteme prefabricate

de Georgiana Teodorescu    |    07 Sep 2006   •   00:00
Case cuplate din sisteme prefabricate
PROIECT DE CASA
Situat intr-o zona rezidentiala, linistita, si oferind toate facilitatile si tot luxul specific noilor cartiere de locuinte, acest ansamblu de doua case este construit dintr-un sistem nou de prefabricate. Silueta generalaa ansamblului respecta un stil arhitectonic modern, fiind alese in mod predominant, pentru volumetrie, forme simple, minimaliste.

Caracteristicile stilistice ale ansamblului sunt evidentiate de finisaje de inalta calitate, puse in evidenta de executii ultramoderne. Gratie acestor calitati, ansamblul va fi considerat o piesa aparte in arhitectura zonei. Casele au fost concepute sa dispuna de o suprafata construita de 102 mp pe nivel si se desfasoara pe doua niveluri.

La parter se afla distribuite vestibulul (6 mp), bucataria (11 mp) , locul de luat masa (13 mp), livingul (29 mp), un grup sanitar (3,50 mp) si un dormitor de oaspeti (13 mp).

Livingul se deschide catre o terasa acoperita cu vedere spre piscina amenajata in curte.

La mansarda se afla doua dormitoare deservite de o baie si un dormitor matrimonial cu baie proprie. Casele au terase si balcoane cu deschidere catre interiorul curti.

DETALII TEHNICE

Sistemul de constructie este unul din cofraje termoizolante, care are ca scop formarea peretilor din beton, de tip monolit. Este alcatuit din doua panouri de polistiren expandat, unite cu bride de plastic dur incastrate. Sistemul combina izolatia termica efectiva a polistirenului expandat cu avantajele unui perete monolitic de beton armat. Acestea duc la o semnificativa reducere a costurilor de energie, pentru ca asigura un confort termic deosebit, ceea ce inseamna, pe termen lung, o economie simtitoare. Pe langa aceasta, sistemul ofera o buna izolare fonica, rezistenta la foc si la cutremure, iar costurile ridicarii unei astfel de constructii sunt foarte convenabile in raportul calitate-pret. De asemenea, foarte importanta este viteza de executie pe care o ofera acest sistem (o luna pentru ridicarea cladirii la rosu).

55.000 euro
pret la rosu recomandat de arhitect

SFAT
Pentru ca asigura un confort termic deosebit, realizarea caselor in sistem de prefabricate duce la o semnificativa reducere a costurilor de energie, iar pe termen lung economia este substantiala

  • Proiect conceput de arhitect Constantin Burca

    CATRE ARHITECTI
    Jurnalul National, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitectilor prin rubrica "Proiect de casa", in care ii invitam sa isi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot aparea in acest format in paginile suplimentului. Pentru detalii ne puteti scrie la adresele de e-mail jcm@jurnalul.ro sau georgiana.teodorescu@jurnalul.ro .
  • ×