x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cât de eficiente sunt purificatoarele de aer împotriva alergiilor

Cât de eficiente sunt purificatoarele de aer împotriva alergiilor

26 Iul 2022   •   13:41
Cât de eficiente sunt purificatoarele de aer împotriva alergiilor

O alergie este o tulburare de hipersensibilitate a sistemului imunitar. Aceasta apare atunci când sistemul imunitar reacționează în mod exagerat la o substanță străină, cum ar fi polenul, acarienii, părul de animale de companie sau alimente. Această reacție poate provoca simptome precum strănut, tuse, mâncărimi la nivelul ochilor și curgerea nasului.

 Dacă sunteți unul dintre milioanele de oameni care suferă de alergii, știți cât de dificil poate fi să treceți peste zi. In acest caz, este posibil să vă gândiți să investiți în cel mai bun purificator de aer pentru a vă ușura simptomele.

Dar funcționează acestea cu adevărat împotriva alergiilor? 

Vom încerca să aflăm răspunsul în rândurile care urmează.

 

Suferiți de alergii. Aveți nevoie de un purificator de aer?

Dacă dumneavoastră sau cineva din familia dumneavoastră suferă de alergii, poate vă întrebați dacă un purificator de aer vă poate ajuta.

 

Răspunsul scurt este da!

Acarienii, sporii de mucegai, polenul și părul de animale sunt toți poluanți de interior comuni care pot declanșa simptome de alergie.

 

Filtrele HEPA sunt concepute pentru a reține aceste particule minuscule, oferind o ușurare pentru persoanele care suferă de alergii.

 

În plus, filtrele HEPA pot ajuta, de asemenea, la eliminarea altor contaminanți din aer, cum ar fi bacteriile și virușii.

 

Purificatoarele de aer cu ionizare pot accentua simptomele alergiei

Pentru persoanele care suferă de alergii, este esențial să găsească modalități de a reduce expunerea la polen și la alte substanțe iritante.

 

Purificatoarele de aer pot fi un instrument util în această privință, deoarece pot elimina aceste particule din aer. Cu toate acestea, unele tipuri de purificatoare de aer pot, de fapt, să înrăutățească alergiile.

 

Purificatoarele de aer cu ionizare funcționează prin crearea de ioni încărcați care se atașează de particulele din aer. Aceste particule sunt apoi atrase de pereții unității, unde sunt prinse.

 

Cu toate acestea, acest proces poate elibera, de asemenea, ozon, un gaz care poate irita plămânii și poate exacerba problemele respiratorii. Pentru persoanele cu alergii, este important să alegeți un purificator de aer care nu utilizează această tehnologie.

 

Filtrele HEPA sunt o opțiune bună, deoarece pot capta o gamă largă de particule fără a elibera ozon. Prin adoptarea acestor măsuri, persoanele cu alergii își pot îmbunătăți calitatea aerului din interior și își pot reduce expunerea la factorii declanșatori.

Cele mai bune purificatoare de aer pentru alergii

Purificatoarele de aer sunt una dintre cele mai eficiente modalități de a reduce alergenii din interior și de a îmbunătăți calitatea aerului.

 

Purificatoarele de aer cu filtru HEPA sunt cel mai cercetat și dovedit tip de purificator de aer, fiind capabile să filtreze particule de până la 0,3 micrograme. Acest lucru le face ideale pentru a reduce efectele alergenilor din interior, cum ar fi praful, polenul și părul de animale de companie.

 

Mai mult, purificatoarele de aer HEPA pot elimina și alți poluanți din aer, cum ar fi fumul, sporii de mucegai și bacteriile.

 

Atunci când alegeți un purificator de aer pentru alergii, asigurați-vă că alegeți unul cu un filtru HEPA pentru a asigura cele mai bune rezultate.

Purificatorul de aer ar trebui să funcționeze 24h/zi

Purificatoarele de aer sunt un aparat esențial pentru multe case, în special pentru cele cu alergii sau astm.

 

În timp ce majoritatea oamenilor știu că funcționarea unui purificator de aer poate ajuta la îmbunătățirea calității aerului din interior, mulți nu știu că este important ca aparatul să funcționeze 24/7. Făcând acest lucru, vă asigurați că aerul din casă este filtrat și purificat în mod continuu, eliminând alergenii, poluanții și alte particule potențial dăunătoare.

 

Lăsând un purificator de aer pornit în mod constant ajută la prelungirea duratei de viață a acestuia, deoarece pornirile și opririle frecvente pot pune o presiune nejustificată asupra motorului.

Unde trebuie să amplasați purificatorul de aer?

Majoritatea oamenilor își petrec o mare parte din zi în interior, așa că este important să vă asigurați că aerul din interiorul casei dvs. este curat și sănătos pentru a fi respirat. Un purificator de aer poate ajuta la îndepărtarea particulelor nocive din aer, cum ar fi praful, polenul și părul de animale de companie din aer, creând un mediu mai curat și mai confortabil.

 

Dar unde este cel mai bun loc pentru a pune un purificator de aer în casa dumneavoastră?

 

Răspunsul depinde de dimensiunea unității și de dispunerea camerelor dvs. În general, cel mai bun loc pentru a pune un purificator de aer este undeva în zona de respirație. Cu cât unitatea este mai aproape de capul dumneavoastră, cu atât distanța pe care trebuie să o parcurgă aerul curat înainte de a ajunge la dumneavoastră este mai mică. În dormitor, acest lucru se traduce, de obicei, prin plasarea purificatorului de aer pe o noptieră sau pe o măsuță mică, aproape de pat. Dacă aveți o unitate mai mare, este posibil să doriți să o plasați în centrul camerei, astfel încât să poată circula mai eficient aerul curat în toată camera.

 

În orice caz, asigurați-vă că țineți purificatorul de aer departe de ferestre și uși, deoarece acest lucru îi poate reduce eficiența. De asemenea, ar trebui să evitați să îl amplasați în zone în care există mult praf.

Concluzie

Alergiile sunt declanșate de particulele microscopice din aer, numite alergeni. Aceste particule pot fi găsite în praful de casă, în părul animalelor sau în mucegai.

 

Din fericire, există o serie de purificatoare de aer care pot ajuta la ameliorarea simptomelor alergiilor. Cele mai eficiente dintre acestea utilizează tehnologia HEPA pentru a elimina 99% din particulele nocive din aer. Alte modele folosesc filtre cu carbon activ pentru a neutraliza mirosurile.

 

 

×