x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ce fel de pat pentru dormitor – ghid practic

Ce fel de pat pentru dormitor – ghid practic

27 Sep 2024   •   18:27
Ce fel de pat pentru dormitor – ghid practic

Zona de somn și regenerare este deosebit de importantă, când amenajăm dormitorul. Dimensiunea, stilul și salteaua influențează în mod deosebit confortul nostru. În ghidul nostru practic vei găsi indicii, cum să adaptezi patul nevoilor și spațiului tău, pentru a crea oaza visată de relaxare. Aflați ce trebuie să cauți atunci când alegi patul perfect care îți va oferi un somn odihnitor și îți va decora interiorul.

Un pat confortabil este cheia unei amenajări confortabile a dormitorului. Acesta este locul, unde ne odihnim cu o carte, lenevim și ne regenerăm forțele pentru o nouă zi. Alegerea modelului potrivit este un aspect important pentru a crea dormitorul visat. 

 

De la ce începem?

 

Înainte de toate, începe de la alegerea dimensiunii patului. Măsoară camera și gândește-te ce piesă de mobilier va funcționa cel mai bine. Dacă ai deja spațiul planificat, poți alege lățimea.

Este important să măsori cu exactitate camera înainte de a face o achiziție. De asemenea, nu uita de libertatea de mișcare și de somnul confortabil! Paturile tapițate ocupă de obicei mai mult spațiu decât suprafața de dormit. Aici se adaugă un spătar din material tapițat plăcut și cadrul mobilei.

Ce fel de pat este ideal pentru soți și ce fel de mobilă pentru o singură persoană? Dacă va fi folosit de două persoane, o soluție excelentă este patul 180x200 sau varianta ușor mai mică de pat 160x200 . Pentru persoanele single, soluția ideală este patul 120x200.

E timpul pentru cele mai bune idei - stilul patului

Estetica este la fel de importantă precum confortul și funcționalitatea. Alegerea designului, culorii și materialelor potrivite trebuie să corespundă preferințelor tale. Veți găsi o varietate de opțiuni pe piață, de la modele clasice la paturi moderne și până la modele scandinave. Alege o țesătură de tapițerie care să fie durabilă și plăcută la atingere. Dacă vrei să aduci o notă de lux dormitorului tău, o soluție excelentă este reprezentată de paturile matlasate.

Paturile tapițate sunt apreciate în special pentru confortul sporit. Sunt perfecte pentru numeroase amenajări de interior. Gama largă de pe piață îți va permite să o găsești pe cea, pe care ți-o dorești, deoarece acestea sunt disponibile într-o varietate de combinații și forme.

Alegi stilul clasic? Paturile din lemn și material similar lemnului reprezintă o alegere excelentă pentru a adăuga confort și o atmosferă unică. Acestea sunt, de asemenea, ideale pentru stilul loft, în special cele în tonuri de lemn închis.

Calitate și funcționalitate

La alegerea patului visat, alege cu atenție materialul și soluțiile sale practice. Opțiunile suplimentare asigură un spațiu practic în dormitor. Multe paturi moderne sunt echipate cu un recipient pentru lenjerie, care este perfect pentru depozitarea lenjeriei de pat suplimentare, a pernelor sau a altor lucruri, cum ar fi hainele de sezon. Pe piață vei găsi și modele cu lumini LED, care vor aduce o atmosferă deosebită în încăpere și vor fi foarte utile seara.

Te-ai decis pentru un pat tapițat? Alege cu atenție materialul de tapițerie. Este important să fie de bună calitate. Multe țesături de tapițerie au proprietăți suplimentare precum: ușor de curățat, rezistență la apă sau prietenos cu animalele.

Ce fel de saltea de pat?

Alegerea saltelei potrivite este de asemenea foarte importantă. Pe piață există numeroase soluții, de la bumbac și până la latex și cocos sau spumă poliuretanică. Se diferențiază prin prisma nivelului de aerisire, punctelor de sprijin sau proprietăților hipoalergenice. O opțiune populară este reprezentată de saltelele cu arcuri. Asigură un sprijin bun pentru coloană.

Cât de moale este patul depinde înainte de toate de tipul saltelei. În domeniu există următoarea clasificare:

  • saltele moi (H1) – destinate mai ales persoanele cu greutate corporală de până la 60kg,
  • cu grad mediu de duritate (H2) - asigură sprijin adecvat al corpului pentru persoanele cu greutate de până la 80kg,
  • dure (H3) – inserția este adaptată pentru o greutate de până la 110 kg per persoană,
  • foarte dure (H4) – destinate persoanelor cu greutate peste 100kg.

Paturi dormitor ieftine

Dacă ești în căutarea unui pat modern de calitate ridicată, elegant și funcțional pentru dormitorul tău, magazinul de mobilă MIRJAN24 oferă o gamă largă de produse, care vor îndeplini cu siguranță așteptările tale. Vei găsi acolo atât modele clasice cu design universal, cât și propuneri moderne, potrivite perfect pentru trendurile actuale de design interior. Mai mult, magazinul online oferă și o gamă largă de produse cu livrare rapidă!

×