x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ce poti face in doua camere

Ce poti face in doua camere

08 Sep 2005   •   00:00
Ce poti face in doua camere
LA BLOC, DAR ALTFEL
Cand locuiesti intr-un apartament cu doua camere, nu prea ai ce sa modifici ca sa obtii mai mult loc. Daca e sa darami camara ori debaraua, te intrebi unde iti mai tii lucrurile. Daca unesti bucataria cu livingul, te gandesti ca se simte peste tot miros de mancare. Oricum ai face, parca tot nu gasesti ideea cea mai buna dupa care sa te ghidezi in modificarea locuintei. Si totusi sunt oameni care gasesc solutii interesante, iar noi ne putem inspira de la ei si adapta in propriile case ideile lor.

Anca este brasoveanca. E tanara si locuieste singura. Cu toate acestea, a simtit nevoia sa-si aranjeze altfel casa. Fiind pasionata de amenajarile interioare, a avut curajul sa-si puna in practica propria viziune. S-a interesat si a aflat ca o parte din peretii din apartament erau din BCA. Dupa ce a obtinut aprobarea de la primarie, a angajat o echipa de mesteri si a trecut la treaba. A desfiintat holul de la intrare, respectiv peretii care separau camera de zi si bucataria, la fel ca si camara, aflata initial in spatiul bucatariei.

Nu s-au facut arcade intre bucatarie si living, deoarece ar fi incarcat spatiul

Pentru ca livingul era mai mult lung si ingust, a asezat mobila, astfel incat la mijlocul camerei sa ramana suficient loc ca sa para totul mai larg. Tot ca si iluzie optica a pus parchetul in diagonala, iar gresia din bucatarie a extins-o si in zona fostului hol. Si pentru ca dupa desfiintarea camarii bucataria a devenit mai mare, aici a asezat masa si scaunele. In rest, a avut grija ca decoratiunile si finisajele sa fie asortate peste tot, pentru ca pe usa de la intrare ajungi direct in zona de zi. A ales lucruri de calitate, mobila si-a facut-o la comanda si banalul apartament cu doua camere a devenit o locuinta placuta.

In dormitor a fost ales un pat din fier forjat care sa nu para masiv in spatiul mic
Lada de zestre este veche, decorativa, dar folosita si ca loc de depozitare

×