x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ce ritualuri matinale te pun pe picioare?

Ce ritualuri matinale te pun pe picioare?

25 Noi 2021   •   16:55
Ce ritualuri matinale te pun pe picioare?
Sursa foto: shutterstock

Știi bine că nu toți oamenii sunt la fel, ne diferențiem unii de alții în atât de multe feluri. Din punct de vedere al trezitului de dimineață sunt două categorii de oameni, cei matinali și cei pentru care părăsirea patului este un coșmar în fiecare dimineață. Totuși, activitățile și responsabilitățile zilnice nu pot aștepta, așa că fiecare persoană își creează o rutină matinală, niște ritualuri, care o fac să funcționeze mai bine.

Cum ne începem ziua?

Alarma ceasului este pentru mulți dintre noi o adevărată sursă de stres la prima oră. Îți poți face însă diminețile frumoase, având în vedere că acum ai posibilitatea, datorită telefoanelor de generație nouă, să îți selectezi o alarmă pe gustul tău. Dacă în trecut alarmele ceasului aveau un sunet strident, acum ai varianta să îți alegi un sunet calm, liniștitor, care te trezește dându-ți o stare de bine.

Activitățile fizice de la prima oră te ajută, de asemenea, să începi ziua cu o stare de bine. În plus, tendința ultimei perioade este spre meditație și tehnici de respirație . Foarte multe persoane practică meditația, ca metodă de a se pregăti psihic pentru ziua ce urmează.

Cafea sau ceai?

Așa cum există diferență între oamenii matinali și cei care întâmpină probleme în a se trezi dimineața, așa avem diferențe și între preferințele de dimineață pentru băutură și mâncare. Unii oameni preferă cafeaua, alții preferă ceaiul. După apă, ceaiul este a doua cea mai consumată băutură la nivel global, vorbim de aproximativ 4 miliarde de căni de ceai consumate zilnic. Consumul de cafea la nivel global ajunge la aproximativ 2,5 miliarde de căni zilnic. Și ce e mai frumos decât să te trezești în mirosul de cafea proaspăt făcută? În acest sens, vânzarea de aparate de cafea a înflorit, oferindu-ți varianta de a avea cafeaua proaspăt făcută la tine acasă. Oricare băutură a-i alege-o, este o sursă de cafeină care ajută la energizarea organismului pentru continuarea activităților zilnice.

Alimentația de dimineață

Pe lângă cafea sau ceai, organismul nostru are nevoie de hrană. Cei mai mulți oameni aleg un mic dejun lejer, ceva care să-ți ofere energie, dar care să nu dea senzația de stomac încărcat și disconfort digestiv. Dacă ne gândim la consumul de fructe, foarte multe persoane merg pe varianta de smoothie-uri, pe care le faci foarte ușor cu un mixer, și care sunt bogate în vitamine și antioxidanți. Acestea aduc un aport nivelului de energie necesar pentru sănătatea și dezvoltarea ta.

Sursa de imagine:
Ilya Oreshkov / Shutterstock.com

×