x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cele mai toxice produse de curățenie. Care sunt alternativele naturale

Cele mai toxice produse de curățenie. Care sunt alternativele naturale

de Redacția Jurnalul    |    23 Dec 2023   •   23:40
Cele mai toxice produse de curățenie. Care sunt alternativele naturale
Sursa foto: Hepta

Produsele pe care le folosim la curățarea casei ori cele pentru frumusețe sunt toxice pentru sănătate însă există și variante mai naturale.

Care sunt cele mai toxice produse de curățenie și cu ce le poți înlocui. Cum ne pot agrava sănătatea

Detergenții conțin produse chimice care ne pot afecta grav organismul. Deși multe produse sunt promovate ca fiind "naturale" sau "bio" pot ascunde ingrediente nocive. Sunt astfel iritante pentru ochi, gât, piele, provoacă dureri de cap și emit substante periculoase, cum ar fi compușii organici volatili (COV-uri), potrivit americanlung, citat de dcnews.ro.

Produse nocive

Studiile arată că anumite substanțe chimice din aceste produse pot afecta persoanele care suferă de astm și alte afecțiuni respiratorii. Totodată, există legături între expunerea la aceste substanțe și afecțiuni precum astmul profesional și alte boli respiratorii.

- Produse spray aerosol, precum cele de sănătate, frumusețe și curățare;

- Deodorante pentru aer;

- Clor lichid;

- Detergenții și lichidele de spălat vase;

- Substanțele chimice utilizate pentru curățarea chimică la uscat;

- Produsele pentru covoare și tapițerii;

- Produsele pentru mobilier și podele;

- Produsele pentru curățarea cuptorului

Nu amesteca niciodată clorul sau orice produs care conține clor cu alte produse de curățare care conțin amoniac. Gazele rezultate din această combinație pot cauza probleme respiratorii cronice și chiar deces.

Cum ne protejăm sănătatea

- Citește etichetele: Înainte de achiziționarea unui produs, examinează cu atenție etichetele și alege produse care nu conțin sau au cantități reduse de COV-uri, iritanți și ingrediente inflamabile.

- Evită deodorantele pentru aer: Renunță la utilizarea deodorantelor pentru aer și a altor produse care eliberează parfumuri artificiale în mediu.

- Informează-te: Întrucât producătorii nu sunt obligați să listeze toate ingredientele, informează-te despre produsul dorit din surse de încredere. 

- Folosește soluții mai sigure de curățare, precum apă caldă și săpun. De exemplu, bicarbonatul de sodiu este eficient pentru frecarea suprafețelor, iar o soluție de oțet și apă poate curăța eficient sticla.

 

 
×
Subiecte în articol: curatenie toxic detergenti