x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Claudiu Bleonţ: „Am făcut în trei căsnicii trei case, am umblat prin chirii – prin vreo opt”

Claudiu Bleonţ: „Am făcut în trei căsnicii trei case, am umblat prin chirii – prin vreo opt”

21 Ian 2011   •   18:33
Claudiu Bleonţ: „Am făcut în trei căsnicii trei case, am umblat prin chirii – prin vreo opt”
Sursa foto: mpinteractiv.ro/

Articol realizat de www.imopedia.ro

 Claudiu Bleonţ locuieşte împreună cu soţia sa, Andra, în zona Nerva Traian, în apropierea Bucureşti Mall, într-un apartament cu trei camere, primit cadou de la socri, pentru care sunt recunoscători. Aşadar, actorul spune cu francheţe că nu a existat decât un singur factor care le-a influenţat decizia de a se muta în această casă.

„Am ales-o din necesitate. Calul de dar nu se caută la dinţi”, spune deschis actorul.

Claudiu Bleonţ recunoaşte că cele trei camere sunt suficiente pentru stilul lor de viaţă. Amândoi sunt foarte ocupaţi şi nu apucă să petreacă prea mult timp acasă. „Trei camere pentru stilul nostru de viaţă, Andra făcând aikido, doi dani, centură neagră, două licenţe de pilot de zbor, eu - foarte mult plecat în turnee, ultimele două premiere şi roluri mari în teatrul românesc - asta-i legat de această locuinţă. Şi atunci este un prilej al nostru de a ne aduna acolo şi a fi un punct de plecare, spre lucrarea noastră şi aventura noastră personală, pentru creşterea noastră interioară”, povesteşte Claudiu.

Despre apartamentul din apropierea primului mall din Bucureşti actorul spune că are numai avantaje. „Avantajele sunt că stau cu cinci pisici în casă. Avantajele sunt că am piaţa aproape, e destul de aproape de centru. Merg mult pe jos. La mine femeia conduce maşina şi are carnet şi licenţe de zbor, eu pe jos, per pedes. Alte avantaje... am mall-ul aproape, mă pot duce la film, pot să mănânc la fast-food”.

Nu se ştie însă cât timp va mai locui familia Bleonţ în acest apartament, întrucât acum cei doi au posibilitatea de a se muta la casă, în zona Vatra Luminoasă, într-un imobil care a fost construit în 1938. „Este posibil să mă mut într-o casă care şi asta e primită, este moştenită de la mama”, explică artistul, pentru care acest pas ar însemna întoarcerea în casa părintească după trei decenii în care a schimbat numeroase locuinţe.

„Am făcut în trei căsnicii trei case, am umblat prin chirii - prin vreo opt, şi acum, după 30 de ani de când am plecat din casa aia mă întorc în casa mamei”, povesteşte Claudiu Bleonţ.

Casele din această viaţă sunt trecătoare

O spune cu bucurie, ca şi când s-ar muta în cea mai frumoasă casă din lume. Actorul mărturiseşte însă, că spre deosebire de cei mai mulţi dintre noi, nu se simte legat de această casă. De altfel, nu s-a simţit legat de nici unul dintre imobilele în care a locuit de-a lungul timpului.

„Casa ideală este casa sufletului meu. Cred că cea mai bună casă este în lumea de după această viaţă, casele din această viaţă sunt trecătoare şi cea mai importantă casă la care lucrez este casa sufletului meu. Nu ţin de pereţi. Mă bucur, apreciez foarte mult arta de a construi o casă în ceea ce înseamnă conceperea, imaginaţia şi imaginarea ei - arhitectura, apoi arta constructorilor. Am văzut acum lucrându-se la renovarea acestei case vechi a mamei mele ce înseamnă să faci cu drag acest lucru. Dar rămân desprins. Mă bucur de fiecare dată când intru în locuinţa cuiva, când am prilejul să descopăr case frumoase, locuinţe frumoase ale cunoştinţelor, prietenilor mei, dar fundaţia este sufletul meu”, mărturiseşte Claudiu, care recunoaşte că nici măcar ideea unei case de vacanţă nu i se pare interesantă. Este mulţumit că a avut ocazia să călătorească mult şi spune că locurile sale preferate i-au rămas în suflet.

„Pentru mine America este aici (arată spre inimă). Am întâlnit români care au ajuns acolo şi nu-şi dau seama, n-au realizat că sunt în America. Şi mi-am dat seama că America e un teritoriu pe care trebuie să-l realizezi interior. Şi o casă de suflet ar fi Mănăstirea Putna, Sihăstria unde l-am întâlnit pe părintele Cleopa”.

... despre care recunoaşte că i-ar plăcea să-i fie vecin, alături de mulţi alţi români care au adus cinste ţării noastre şi de la care ar avea o mulţime de lucruri de învăţat. „Cred că Cleopa, Ţuţea, Noica, Paţaichin, Năstase, Ţiriac, Alina Dumitru, Gabi Szabo, Mugur Isărescu. Mi-ar plăcea să mă învecinez cu ei ca să mai stăm de vorbă şi să mă minunez ce oameni de ispravă avem în cultura română”, spune Claudiu Bleonţ.

×
Subiecte în articol: casa