x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Condimentul care ține furnicile departe de casa ta. Cum acționează

Condimentul care ține furnicile departe de casa ta. Cum acționează

de Anastasia Paul    |    10 Iun 2023   •   06:20
Condimentul care ține furnicile departe de casa ta. Cum acționează
Sursa foto: Hepta

Un condiment vechi de secole, renumit pentru calitățile sale culinare, are și alte proprietăți uimitoare.

Cercetările arată că scorțișoara conține cinamaldehidă, care are potențialul de a speria și chiar de a ucide furnicile. Există două forme obișnuite de scorțișoară care pot fi utilizate împotriva furnicilor: măcinată și ulei, potrivit housedigest.com.

Uleiul poate fi amestecat cu apă pentru a crea un spray pentru furnici sau poate fi fiert cu apă pentru a obține un cocktail mai puternic. Ambele preparate pot fi aplicate în zonele pe unde intră furnicile ori unde sunt văzute frecvent. Alternativ, în aceste zone se poate presăra scorțișoară pudră.

Din păcate, doar folosirea scorțișoarei nu va distruge complet o întreagă colonie, mai ales dacă aceasta s-a instalat deja. Dacă este însă folosită strategic, în zone în care puțină mizerie nu va fi o problemă, scorțișoara este eficientă. 

Cum funcționează scorțișoara

Scorțișoara conține cinnamaldehidă, care este un compus toxic pentru insecte, inclusiv pentru furnici. Când furnicile intră în contact cu scorțișoara sub formă de pudră sau ulei esențial, scorțișoara le perturbă sistemul nervos și le poate provoca moartea. Aroma puternică interferează, de asemenea, cu capacitatea furnicilor de a naviga și de a comunica prin urmele lor de feromoni, făcându-le mai dificilă localizarea surselor de hrană și transmiterea mesajului înapoi către colonia lor.

În primul rând trebuie să localizezi zona de acces. Curăță zona cu un spray ecologic pentru furnici și apoi presară scorțișoară pudră la intrare. Alternativ, poți pune puțin ulei esențial de scorțișoară pe un tampon de bumbac. Amintește-ți că scorțișoara este o soluție temporară și va trebui reaplicată în mod regulat.

Pentru a preveni apariția furnicilor este esențial să menții o casă curată, să păstrezi alimentele în recipiente etanșe și să sigilezi orice fisuri sau goluri pe care furnicile le-ar putea folosi ca puncte de intrare. În timp ce scorțișoara poate ucide furnicile, nu te aștepta să scapi de  toată colonia. 

Nu este 100% eficientă

Astfel că scorțișoara este utilă mai ales în abordarea problemelor minore cu furnicile. Un dezavantaj este că acest condiment puternic poate crea o situație dezordonată. Poate fi dificil de curățat, mai ales dacă o utilizezi sub formă de pudră. Uleiul de scorțișoară în forma sa pură poate, de asemenea, să lase pete, așa că fii atent dacă îl aplici pe podea ori pe plăci de culoare deschisă. 

În timp ce scorțișoara este cel mai eficient ca efect de descurajare, cel mai de succes mod de a elimina furnicile este folosirea unei momeli dulci. Furnicile sunt atrase de produsele alimentare dulci, astfel că aplicarea unei substanțe dăunătoare în acestea ajută la eradicarea coloniei. În cazuri severe este recomandată apelarea la persoane specializate. 

 

×
Subiecte în articol: condiment scorţişoară furnici