x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Covoare curate in timp util

Covoare curate in timp util

25 Aug 2005   •   00:00
Covoare curate in timp util
NE-AM INTERESAT PENTRU TINE

Din cauza lipsei spatiului necesar desfasurarii operatiunii de spalat covoare sau pur si simplu pentru menajarea sanatatii, gospodinele apeleaza la firmele specializate de spalat covoare si mochete. Angajatii acestor firme pot executa comanda fie la domiciliul clientului, chiar daca acesta locuieste la bloc, fie la firma. In timp ce la unele firme transportul este inclus in pret, la altele se plateste separat. "Ceea ce depaseste 400.000 de lei este inclus in pret. Daca este pana in aceasta suma, clientul va achita separat pentru transport 25% din totalul facturii", a declarat Irimescu Adriana, primitor-distribuitor la Nufarul. O categorie aparte o reprezinta persoanele fizice care executa manual operatiunea de spalare a covoarelor, si care au si preturi putin mai piperate. "Eu iau in jur de 200.000 de lei pentru metru patrat, insa se intampla sa execut aceeasi operatiune de mai multe ori, din cauza gradului mare de murdarire", a declarat Tanta Iorga, spalator de covoare particular.

PRET

Curatatoriile folosesc solutii speciale in functie de textura si materialele din care sunt confectionate covoarele
Atat persoanele fizice care executa operatiunile de curatat, cat si firmele specializate in curatarea si spalarea covoarelor practica preturi diferite. Acestea difera in functie de gradul de murdarire, de dimensiunile covoarelor, de solutiile utilizate pentru spalarea covoarelor, de metodele de spalare, de locul unde sunt ele curatare, adica la firma sau la domiciliul clientului etc. Astfel, pentru un covor cu un grad de murdarie mediu, care are 3/4 metri se va plati 35.000 de lei pe metru patrat daca clientul apeleaza la firma Maximum. "Avem in medie cam 10 comenzi pe zi. In pret este inclus transportul, asta cand gradul de murdarire este mare si necesita o spalare cu injectie de apa. De asemenea, in pret intra solutiile de curatat si uscarea covorului, care se face fie cu aer cald fie cu radiatorul cu infrarosii", a declarat Stefan Demeter, patronul firmei Maximum. In acelasi timp, clientii care apeleaza la curatatoria Nufarul vor plati 90.000 de lei pe metru patrat daca clientul nu are animale in casa si 150.000 de lei daca acesta are animale in casa. De asemenea, daca covorul este spalat la firma se plateste 100.000 de lei pe metru patrat pentru cei care nu au animale si 160.000 de lei pentru posesorii de animale.

DURATA

In functie de cat platesti poti avea mai repede sau mai putin repede covorul aspirat, batut, spalat si uscat. Astfel, la Nufarul trebuie sa suni inainte cu cinci zile lucratoare pentru a-ti face programare. "Clientul suna, spune daca vrea ca operatiunea de spalare sa se faca acasa sau la firma noastra, iar in functie de optiune dureaza trei sau cinci zile", a declarat Irimescu Adriana, primitor-distribuitor la Nufarul. De regula, daca platesti putin mai mult se poate rezolva intr-o perioada mai scurta de timp.

SEZON

"De regula, in perioada sarbatorilor, fie ele de iarna sau de vara, nu mai facem fata comenzilor. Totodata, in iulie si august se inregistreaza o cresterte vizibila a celor care apeleaza la serviciile noastre. Asta pentru ca in aceasta perioada oamenii sunt in concediu si au mai mult timp pentru realizarea de curatenie generala, care presupune si spalarea covoarelor sau a mochetelor", a spus Adriana Irimescu. Nu de aceeasi parere este si Stefan Demeter, care spune ca indiferent de sezon sau de anotimp la firma lor apeleaza cam 10 clienti pe zi.

Indiferent ca se apeleaza la o firma specializata sau la o persoana fizica, este bine sa fie cineva de-al casei in preajma. Asta pentru cazul in care muncitorii mai au nevoie de ceva.

×
Subiecte în articol: firma