x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Covoarele "peticite", în trend anul acesta

Covoarele "peticite", în trend anul acesta

de Georgiana Teodorescu    |    29 Mai 2010   •   00:00
Covoarele "peticite", în trend anul acesta

Anul acesta, reviste precum Architectural Digest sau Elle Decoration au promovat în editoriale trendul "mobilierului multicultural", au susţinut tineri designeri care şi-au lansat colecţii inovative din aria trendului intercultural şi au sprijinit creaţii din aria stilului etno.



Frenezia de culori prezentă în colecţiile anului 2010 este corelată cu neconvenţionalul, originalul şi expresivitatea formelor. Anul acesta, lumea designului s-a deschis spre creaţii cu influenţe din aria stilului persan, arabic, mediteranean sudic. Acest trend s-a extins şi în aria covoarelor, colecţiile lansate de GAN având influenţe folclorice spaniole şi arabice.

Prezent la Târgul Internaţional de Mobilă Fiera Milano, GAN, brandul de textile şi covoare al firmei Gandia Blasco, a promovat colecţia originală de covoare Mangas (Mâneci) a designerului Patricia Urquiola.

Conceptul Mangas este unul simplu şi are la bază peticirea mai multor bucăţi dintr-un pulover, tricotat în diferite stiluri, petice care au forma unei mâneci, fie scurtă, lungă, bufantă sau conică. Rezultatul este un set de opt covoare prelucrate manual, cu feţe reversibile, din lână 100%, subtil diferenţiate de contrastul dintre texturi şi culori.

Deşi au reminiscenţe din piese vestimentare pe care le-am găsi mai degrabă în dulapul cu haine de iarnă, covoarele Mangas se pretează interioarelor minimaliste, vintage şi chiar tradiţionale, însă este nevoie de spaţii ample, în care covoarele să se poată "exprima".

Aceste covoare sunt recomandate la acoperirea pardoselilor, însă pot fi folosite şi ca pete de culoare pe pereţi, pe terase sau pe mobilier din lemn. Realizate pe bază de comandă şi prelucrate manual (nu la matrice), covoarele au dimensiuni care pot varia, precum şi paleta coloristică a fiecăruia dintre ele. Deşi preţul este destul de ridicat, 2.900 de euro pentru un covor de dimensiune mare, materialul 100% natural, calitatea şi exclusivitatea unei asemenea achiziţii vor merita investiţia.

GAN, ramură a companiei mari Gandia Blasco, este o afacere de familie începută la mijlocul anilor 1980, cu sediul în Valencia, care produce manual covoare contemporane şi lenjerii de pat, având showroom-uri permanente în 72 de oraşe, dintre care New York, Istanbul, Madrid, Milano. În 2010, GAN a lansat atât colecţia Patriciei Urquiola, Mangas, dar şi colecţia The Furtive Persia (Persia ascunsă) a lui Jean-Marie Massaud şi a preluat modelul covoarelor de demult din Persia, un melanj perfect între clasic şi contemporan, precum şi creaţii ale designerilor Marie Mees, Mario Ruiz sau Sandra Figuerola.

Pentru mai multe informaţii accesaţi site-ul: http://www.gan-rugs.com/

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta