x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Crina Matei - Si-a amenajat singura apartamentul

Crina Matei - Si-a amenajat singura apartamentul

18 Aug 2005   •   00:00
Crina Matei - Si-a amenajat singura apartamentul

LOCUINTA DE VEDETA
Crina Matei, vedeta Antenei 1 a ales sa ramana in casa parinteasca
LOCUINTA DE VEDETA
Rezultatele unui sondaj facut asa, "ad-hoc", arata ca emisiunea "Cei mai frumosi ani" se leaga firesc de acum de Crina Matei. Revistele glossy si ziarele nu mai prididesc sa ne-o prezinte "in fel si chip". Am cautat-o si noi la ea acasa.

Prima alegere - cartea


Din holul apartamentului, la o prima vedere, nici o surpriza. "Dichisit ca si Crina Matei", este remarca pe care o fac intr-un dialog imaginar.

Fermecator de evident, care sunt prioritatile Crinei Matei, actrita si om de televiziune! "Colectia de carti este foarte importanta pentru mine", ne spune Crina, dar prea tarziu, pentru ca deja am remarcat acest lucru - si nici nu este foarte greu - din moment ce, cum intri in living, un perete intreg (cel drept) ii este dedicat bibliotecii, si asta in conditiile unui spatiu nu foarte ofertant. Tot am in minte imaginea aceea din copilarie, povestita de parinti, pe care sigur v-o amintiti, a copilasului care, la luatul motului parca, alege dintre mai multe obiecte pe cele care il vor calauzi se pare in viata. Deja pe primul l-am vizualizat, si convingerea mi-a fost intarita si de o remarca facuta la un moment dat intr-un context intamplator: "Am fost pedagog si…". Sigur Crina si-a ales cartea…

Schimbarea


Ascultand-o, ii descoperi placerea vicioasa de schimbare, in sensul de adaptare la situatii diferite, componenta cameleonica, daca am putea-o numi astfel, a stofei de star. "Din 1995, acest apartament a tot suferit modificari. Cinci pana acum." Si ele nu s-au terminat, in stadiul actual, el fiind supus unei "cosmetizari", prin asta intelegandu-se decorarea peretilor. Si Crina a gasit o solutie foarte interesanta: impodobirea cu poze (din etape diferite ale vietii si ale carierei) pe latimea interioara a arcadei care face legatura intre living si un mic hol patrat cu intrari in baie si dormitor. In ansamblul locuintei, tablourile fie ca sunt primite de la prieteni, fie achizitii personale, sunt niste lucruri aproape de suflet.

Util si practic


Este casa copilariei, acesta fiind temeiul deciziei de a continua sa locuiasca aici cu pretul unor modificari facute asa, pe gustul sau. Tot pe gustul sau, dar si al vecinilor de deasupra, ne-o spune pe un ton complice, este "sa ne construim o scara interioara intre apartamentele noastre, pentru a inlesni drumul facut atat de des pana la ei". Mai in gluma, mai in serios, uite ca am mai aflat si despre relatia excelenta cu vecinii! In ansamblul creat retine atentia simtul, declarat de altfel, pentru lucrurile practice si bine facute.

A doua alegere - oglinda


Si, sa nu uit, desi este aproape imposibil, pentru ca le intalnesti la tot pasul, de oglinzi, care joaca un rol foarte important in amenajarea apartamentului. Iata o alta solutie la indemana pentru amenajarea unor spatii nu suficient de largi!

Fara sa vreau ma duce iarasi gandul la copilasul pus sa aleaga si il si vad cum, gangurind de zor, apuca poznas oglinda la a doua alegere. Si Crina Matei este intr-adevar o femeie frumoasa si cocheta.

Atmosfera


Ca si piesele unui puzzle, nu foarte greu de reconstituit, celelalte camere vin sa completeze imaginea, in mare parte formata, vizavi de ceea ce-si doreste de la acest spatiu Crina Matei. Dormitorul este un spatiu special, care, debordand un amestec de eleganta, senzualitate, intimitate si multa liniste (pricinuita de nuantele de albastru senin), te atrage fara sa vrei ca un magnet.

Elementele care creeaza aceasta stare sunt mobilierul Gaultier intr-o nuanta de bej cald, racorita de un pic de gri, parchetul stratificat si lacuit intr-o nuanta cu un ton mai deschisa decat mobila, fereastra cu deschidere mare prin care patrunde in camera multa lumina filtrata prin draperiile colorate in albastru.

Detaliul care face diferenta


Bucataria este dotata si mobilata strict in directia unei utilitati maxime, exploatand eficient un spatiu nu foarte mare. Un amanunt aduce doza necesara de eleganta, storul din bambus, ce acopera un geam putin mai mare decat te-ai fi asteptat.

Mare adevar este cuprins in vorba aceea care zice cum ca detaliile ar face diferenta.

Am descoperit asadar, tragand linie: in primul rand o persoana sociabila si calda, cu darul conversatiei si cu un simt al transparentei ce poate veni doar de la cineva increzator in ceea ce este si ce face, dar si o locuinta pe masura, plina de solutii la reale probleme de amenajare.

MODIFICARI
A facut tot ceea ce se putea: a spart pereti si a zidit usi, asigurand astfel un traseu firesc intre camere si creand spatii de exploatat (spatiul balconului, inclus acum in living, si un fel de nisa in baie, in care se incadreaza perfect cada). A mai folosit si beneficiile legate de spatialitate si lejeritate, pe care culoarea (predomina albul laptos si nuantele de bleu) si folosirea elementelor de mobilier, decor si functionale in nuante foarte deschise le confera unui perimetru. Ce mai incolo si-ncoace, Crina are veleitati deprinse cu migala si rabdare (ganditi-va numai la cate modificari a suferit locuinta sa) si demonstrate de actuala infatisare.

"Plecand de la necesitate, intr-un spatiu relativ mic, dorinta mea a fost sa compun zone de intimitate care sa sugereze multa caldura, pentru ca acesta este locul in care evadez de cate ori am ocazia"
Crina Matei
actrita

  • Salonul:
  • Trendy’s; Hair Style: Dana Lupan, Jean Ionita
  • Make-up: Ioana Mariuta;
  • Nails: Dana Gheorghe
  • ×
    Subiecte în articol: matei crina crina matei