x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Criterii pentru alegerea modelului de pat potrivit pentru dormitorul tău

Criterii pentru alegerea modelului de pat potrivit pentru dormitorul tău

20 Apr 2022   •   18:07
Criterii pentru alegerea modelului de pat potrivit pentru dormitorul tău
Sursa foto: Shutterstock.com

​​​​​​​Dormitorul trebuie să reprezinte cea mai confortabilă și primitoare încăpere din locuință. Este un loc magic în care ne odihnim, ne ascundem de lume, dar ne și încărcăm bateriile pentru o nouă zi. Unii oameni consideră chiar că această cameră este ca un sanctuar, iar prietenii sau amicii în jurul cărora nu se simt confortabil, nu sunt primiți în dormitor.

Deși dormitorul trebuie să fie frumos și elegant, să nu uităm că este esențial să îndeplinească și câteva criterii funcționale. În acest caz, ți-am pregătit un articol care să te ajute în alegerea modelului de pat potrivit pentru dormitorul tău.

  1. Alege un pat care se potrivește cu forma corpului tău

Este foarte important să-i oferi corpului un spațiu unde să se odihnească după o zi activă. Iar acest lucru nu-l poți face decât dacă patul se potrivește cu formatul corpului. Trebuie să iei în considerare propria înălțime și greutate și să găsești un pat care să se potrivească nevoilor în ceea ce privește fermitatea pentru a oferi sprijinul necesar.

  1. Alege în funcție de tipurile de pat disponibile

Ai crede sau nu, există mai multe tipuri de pat destinate să îndeplinească nevoile și preferințele fiecărui individ în parte. Poți alege un pat standard, potrivit pentru cei care își doresc un pat stabil la un preț bun. Sau un pat ajustabil potrivit pentru cei care își doresc să beneficieze de cel mai confortabil și odihnitor somn în orice moment al zilei. Acest tip de pat poate fi ajustat (coborât și ridicat) atât la nivelul capului, cât și la nivelul picioarelor, după cum este necesar și confortabil pentru utilizator.

 

Mai mult, poți alege un pat continental, dar acesta necesită o investiție mai mare. Un pat continental include două straturi duble de saltele, și prin urmare, beneficiezi de o flexibilitate foarte bună. Datorită profunzimii sale, patul oferă o senzație plăcută în timpul șezutului, reducând presiunea asupra corpului.

  1. Alege în funcție de modul în care dormi pe timp de noapte

Obișnuiești să adormi mai mult pe o parte, pe spate sau pe burtă? Poziția pe care o iei atunci când vrei să te odihnești joacă un rol important în alegerea patului. Dacă ești o persoană care adoarme într-o parte, ai nevoie de un pat care să permită relaxarea umărului și șoldului, astfel încât coloana vertebrală să se odihnească într-o poziție cât mai dreaptă. Acest lucru va ameliora durerile de spate din timpul zilei.

  1. Alege în funcție de materialul patului

Alegerea materialului este o condiție care influențează achiziționarea unui anumit tip de pat. De exemplu, latexul este un material care se aerisește bine și devine mai rece, ceea ce îl face ideal dacă ești o persoană care nu suportă prea bine căldura și transpirația pe timp de noapte.

  1. Alege în funcție de stilul de amenajare interior

Și patul, asemenea celorlalte piese de mobilier și obiecte decorative din casă, trebuie să se potrivească cu design-ul interior. Alege dintre modelele de paturi pentru dormitor care îți completează stilul de amenajare și bucură-te de o locuință caldă și primitoare!

 

×