x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum alegi aerul conditionat

Cum alegi aerul conditionat

18 Aug 2005   •   00:00
Cum alegi aerul conditionat

NE-AM INTERESAT PENTRU TINE
Volum, zgomot si agentul de racire. de acestea trebuie sa intrebati cand cumparati un astfel de aparat
NE-AM INTERESAT PENTRU TINE
Cumparatorul trebuie sa stie ce volum (HxLxl) are camera pentru care achizitioneaza aparatul, pentru ca, in functie de acesta, va alege puterea aparatului. Aceasta poate fi de la 7.000 la 24.000 BTU/h. Daca incaperea in care se monteaza aparatul are ferestre mai mari si este astfel expusa la soare mai mult timp, trebuie avut in vedere un aparat cu o putere putin mai mare decat cel recomandat in mod normal.

OFERTA


Desi la noi achizitiile de aparate de aer conditionat sunt inca puternic influentate de conditiile meteo, este mai bine sa cumperi aparatul inainte sa ai nevoie de el. Ideal este sa-l iei in momentul in care iti renovezi casa.

Montarea lui este un pic mai dificila decat a unui calculator. Nu se poate spune ca exista diferente semnificative la nivel de pret, doar ca la sfarsitul verii apar ofertele speciale de lichidare a stocurilor existente, ne spun specialisti ai Altex. Oferta insa este mai variata vara.

ZGOMOT


Mai ales daca doriti sa folositi aparatul si in timpul noptii este bine sa va uitati la nivelul de zgomot pe care-l face. Parca e bine doar sa simti ca ai aer conditionat, nu sa-l si auzi.

Cumparatorii trebuie sa verifice cu ce agent frigorific functioneaza aparatul, deoarece, in anul 2010, freonul R22 se va elimina, fiind considerat cu efect nociv asupra mediului inconjurator.

In aceste conditii, nu mai este rentabil sa investesti intr-un aparat care functioneaza cu R22, deoarece din 2010 nu se va mai gasi acest agent termic pentru reincarcarea aparatului. Acum sunt agreati agentii: R 144A, R 407C, R 410A, R 404A.
×