x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum alegi salteaua în funcție de designul interior al dormitorului

Cum alegi salteaua în funcție de designul interior al dormitorului

21 Iul 2022   •   15:10
Cum alegi salteaua în funcție de designul interior al dormitorului

Patul este refugiul de care avem nevoie după o zi lungă, locul ideal pentru diminețile leneșe de weekend, sau în serile de film. Așadar, alege-l cu atenție și ține cont de nevoile personale și implicit de design-ul dormitorului sau de particularitățile saltelei.

Top 4 criterii de respectat atunci când achiziționăm patul din dormitor

 Află părerea arhitecților și designerilor de interior și fă alegeri conștiente.

  • Stilul de amenajare a camerei

Dacă ai comandat un pat nou pentru dormitor, atunci caută modelul ideal pe care să îl integrezi în conceptul de amenajare al întregii camere. De exemplu, dacă ai amenajat dormitorul în stil scandinav, cadrul patului și salteaua ar trebui să fie caracterizat de culorile neutre și linii simple. Dacă încăperea este definită de stilul industrial, atunci optează pentru un pat în culori închise, cu elemente metalice sau în nuanțe diferite de maro și cu design nefinisat.

  • Dimensiunea dormitorului

Când vorbim despre diferite modele de saltele pat este important să verificăm proporția acestora cu dimensiunea dormitorului. De exemplu un pat matrimonial poate fi prevăzut cu o saltea de 140-180 de centimetri lățime. Cele mai obișnuite modele de saltele măsoară 160 de centimetri. În cazul dormitoarelor mici, saltelele optime sunt cele de 140 de centimetri.

  • Culoarea

Culoarea saltelei completează cromatica spațiului, dar în același timp influențează calitatea somnului. Culorile care îmbie la odihnă și relaxare sunt cele neutre sau pastelate – alb, bej, bleu, roz pal, verde mentă, care imprimă o notă de calm ambientului și nu obosesc ochii.

  • Calitatea

Salteaua este supusă utilizărilor continue pe parcursul vieții sale. Așadar, calitatea materialului poate influența apariția uzurii, funcționalitatea arcurilor, aspectul în ansamblu și senzația pe care ți-o conferă în ansamblu. De asemenea este important ca salteaua să acopere anumite probleme de sănătate și să poată servi diverselor preferințe personale.  

Saltelele cu spumă poliuretanică distribuie uniform presiunea exercitată de corp. Saltelele din latex oferă un aspect natural și favorizează ventilația. Saltelele ortopedice mențin poziția corectă a coloanei vertebrale. Saltelele cu arcuri împachetate  asigură o bună circulație a aerului, se mulează după forma corpului și nu transferă mișcarea către partener. 

Dacă modelele de saltele disponibile pe site-uri sau în magazinele fizice nu corespund preferințelor personale sau dormitorului, atunci comandă o saltea personalizată. Majoritatea producătorilor de saltele urmează indicațiile medicilor, recomandările designerilor și oferă clienților diferite modele de saltele dotate cu diverse grade de fermitate și duritate.



 

×