x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum iti organizezi bucataria

Cum iti organizezi bucataria

de Georgiana Teodorescu    |    01 Sep 2005   •   00:00
Cum iti organizezi bucataria
IDEI PENTRU CASA TA
Din dorinta de a-ti usura cat mai mult munca si a-ti ordona cat mai eficient lucrurile, poti sa alegi o bucatarie care include o gama larga de sisteme practice si functionale de accesorii

Una dintre principalele prioritati intr-o bucatarie este spatiul alocat depozitarii.
Problema incaperilor mici si a lipsei de spatiu poate fi usor rezolvata prin ordonarea atenta a intregii bucatarii. Aceasta se poate face printr-o accesorizare completa a mobilei, astfel incat fiecare lucru sa aiba locul sau. In functie de cate obiecte aveti nevoie si cat de des le veti folosi, va puteti compartimenta spatiile din mobila de bucatarie prin accesorii cu functiuni diverse, care se gasesc acum pe piata intr-o gama extrem de variata. Astfel, puteti gasi elemente din otel, inox sau crom impartite pe categorii: pentru ustensile de pregatire si servire a mesei (tacamuri si vesela), pentru prepararea anumitor alimente, pentru depozitarea ingredientelor care nu necesita a fi pastrate la rece. Sertare, cutii, compartimente, tavi, carlige, polite, de diferite marimi sunt elemente menite sa va usureze munca si sa va ordoneze spatiul, transformand bucataria dumneavoastra intr-un loc unde sa intrati mereu cu placere.

Printr-o planificare inteligenta, puteti folosi toate spatiile de care dispuneti. Incercati sa asezati elementele intr-o pozitie logica, astfel incat sa nu va deplasati mult prin bucatarie ca sa puteti lua tot ce va trebuie. In general, aceste elemente metalice sunt flexibile, usurand accesul la obiectele pe care le sustin.

O astfel de compunere a bucatariei permite expunerea pieselor decorative si ascunderea tuturor celorlalte ustensile folositoare acestei functiuni. Accesoriile sunt produse independente, dar producatorii mari creeaza aceste piese special pentru mobilierul pe care-l fabrica. Aceesoriile sunt cele care fac diferenta dintre o bucatarie normala de serie si una pe care o puteti realiza la comanda. De regula, accesoriile cresc semnificativ pretul mobilierului, de multe ori ajung chiar sa fie mai scumpe decat mobila in sine.


Aceasta bucatarie este exemplul ideal de organizare interioara a mobilierului. De remarcat asezarea fiecarei game de obiecte sau de alimente in functie de zona de lucru din ansamblu (plita cu oalele dedesubt; chiuveta cu detergentii la indemana si scurgatorul de vase deasupra etc.)

FIX PE MASURA


In locul rafturilor sau compartimentelor clasice din dulapuri, puteti folosi sertare divizate special pentru pahare sau sticle. Acestea trebuie asezate la indemana, pentru o usoara manevrare a obiectelor. Continutul sticlelor sau al borcanelor ramane intotdeauna neafectat de accidentele mecanice neplacute (de spargere in urma trantirii usii), fiind prevenite de sistemele de franare care fac culisarea sertarelor foarte lina.

COLTURI PLINE


Chiar si spatiile situate pe colt pot fi incapatoare. Noile sisteme de accesorii permit o manevrare facila si depozitarea multor obiecte. Pentru acest lucru producatorii au avut in vedere si deschiderea atipica a acestor usi de dulap. Chiar daca nu va permiteti o accesorizare completa a mobilierului bucatariei e pacat sa nu folositi aceste zone pe colt pentru a avea mai mult loc pentru cele necesare. De regula, multi au situate pe colt locuri pentru detergenti sau lada de gunoi.
×