x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum să alegi cele mai calitative baterii de lavoar pentru blat?

Cum să alegi cele mai calitative baterii de lavoar pentru blat?

25 Ian 2022   •   20:30
Cum să alegi cele mai calitative baterii de lavoar pentru blat?

Dacă a venit momentul să îți înnoiești baia cu o nouă baterie și te-ai surprins privind sutele de modele fără să știi cum vei lua decizia cea mai bună, atunci acest articol este pentru tine. În cele ce urmează vom face o scurtă trecere printre cele mai populare tipuri de baterii de baie și îți vom arăta care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a găsi bateria ideală fără efort.

Tipuri de baterii de baie

Bateriile de lavoar se clasează în mai multe tipuri, ținând cont de modul în care se montează sau tipul de funcționare.

  • Bateria pe lavoar este aleasă de cele mai multe ori după ce s-a stabilit deja modelul de lavoar sau poate veni chiar la pachet cu acesta.
  • Bateriile de lavoar pe blat sunt cele care se montează pe blatul pe care stă lavoarul.
  • Bateriile încastrate în perete sunt adesea folosite în băile foarte mici din dorința de a salva cât mai mult spațiu.
  • În ceea ce privește tipul de acționare, bateriile se împart în două categorii: cele manuale și cele automate. Bateriile cu comandă automată le vei întâlni adesea în băile publice sau în cele ale barurilor, restaurantelor sau hotelurilor.
  • Modul de pornire și oprire a apei poate fi realizat prin trei feluri: monocomandă în cazul bateriilor cu levier, dublă comandă în cazul bateriilor cu robinete pentru apă rece și apă caldă și cele cu senzor de mișcare.

De ce să alegi bateriile de lavoar pe blat?

Bateriile de lavoar care se montează pe blat vin însoțite de câteva avantaje, de aceea din ce în ce mai multe persoane optează pentru montarea acestor tipuri de sisteme de baie.

  • Gama mare de modele face din bateriile pe blat să fie printre cele mai folosite. Create pe toate nuanțele metalice posibile, crom, negru, auriu sau cupru, acestea pot fi asortate astfel încât să facă parte din povestea băii tale. Mai mult, faptul că ai de ales dintr-o varietate așa mare de modele (pătrate, ovale, cu aspect retro, minimalist sau vintage) te ajută atunci când vrei să oferi băii tale un aer romantic, rustic sau modern.
  • Bateriile de baie pentru blat sunt foarte ușor de instalat, ceea ce este unul din motivele pentru care le întâlnești atât de des în băi. Acestea nu au nevoie decât de o gaură pe dimensiunea sifonului în blat sau în mobilier.
  • Faptul că poate fi montat pe blat sau pe piesa de mobilier pe care stă lavoarul prezintă un alt avantaj în cazul în care vei dori să îl schimbi din varii motive. Această acțiune poate fi efectuată imediat, fără să afectezi blatul, mobilierul sau lavoarul.
  • Este extrem de confortabil și ușor de întreținut. Acesta se poate monta la orice înălțime pentru a te ajuta să folosești lavoarul comod.

Ce criterii de funcționalitate trebuie să îndeplinească?

Bateriile trebuie să îndeplinească nu numai criterii estetice, ci și unele funcționale. De aceea, atunci când alegi o baterie de baie acordă o atenție sporită următoarelor aspecte.

  • Levierul de acționare trebuie să poată fi mișcat lin și natural, în toate direcțiile fără să simți opuneri.
  • Bateria să fie de o dimensiune potrivită și compatibilă cu lavoarul și să fie instalată astfel încât să asigure o spălare confortabilă a mâinilor și a feței fără să stropească în jur.
  • Ideal este să dețină funcția de reducere a consumului de apă atât din considerente financiare, cât și din cele de protejare a mediului.

Cunoscând toate aceste informații utile despre bateriile de lavoar, despre tipul lor, modul  de acțiune și de montaj, cu siguranță vei alege repede și ușor bateria ideală pentru baia ta.

×