x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum să-ți amenajezi casa într-un stil elegant, dar funcțional, cu ajutorul unor piese de mobilier atemporale și esențiale?

Cum să-ți amenajezi casa într-un stil elegant, dar funcțional, cu ajutorul unor piese de mobilier atemporale și esențiale?

23 Noi 2021   •   16:42
Cum să-ți amenajezi casa într-un stil elegant, dar funcțional, cu ajutorul unor piese de mobilier atemporale și esențiale?
Sursa foto: shutterstock

Dacă tocmai te-ai mutat într-o casă nouă sau vrei să schimbi designul celei vechi, atunci este important să acorzi o mai mare importanță pieselor de mobilier, fiindcă acestea reprezintă o investiție de lungă durată și sunt esențiale pentru o stare de bine și o viață confortabilă.

Investește în mobilier de calitate superioară, care să reziste în timp, atât din punct de vedere al designului, cât și al durabilității. Adaugă elemente de design versatile pentru înfrumusețarea casei și pentru a pune în valoare piesele de mobilier achiziționate. 

Alege o canapea confortabilă care își va menține delicatețea în timp

Odată ce ai decis că este timpul schimbării, începe să proiectezi și să cauți mobilier pentru fiecare cameră, astfel încât să obții un design armonios și funcțional pentru întreaga casă. 

Începe cu zona livingului și alege o canapea confortabilă, întrucât aceasta este un must-have, este o piesa centrală a casei, în jurul căreia vei amenaja întreaga zonă. Livingul este locul unde te relaxezi după o zi de lucru sau te bucuri de un weekend liniștit alături de familie și un film bun. O canapea confecționată din țesături durabile sau piele naturală, o canapea din catifea cu o structură din lemn masiv, cu siguranță reprezintă alegerea ideală pentru orice sufragerie. O canapea din piele sau Chesterfield reprezintă alegerea ideală, întrucât acestea sunt piese de mobilier atemporale, durabile și vor reuși să-și păstreze o delicatețe specială odată cu trecerea timpului. 

Optează pentru un pat statement pentru un dormitor elegant

Un pat din lemn masiv reprezintă alegerea ideală pentru un dormitor elegant, în stil clasic sau modern. Poți opta pentru un pat cu cadru din lemn masiv și tapițerie din stofă de calitate sau chiar catifea, pentru un aspect desăvârșit. Patul reprezintă o piesă statement în cadrul dormitorului, așa că nu te sfii să alegi un pat durabil, rezistent și potrivit stilului tău. Alege cuverturi pentru pat din catifea, simple și în culori potrivite și schimbă total aspectul dormitorului.  

Aranjează bucătăria cu mobilier funcțional

Mobile de bucătărie din lemn masiv este o alegere perfectă dacă ai nevoie de un mobilier durabil în timp. Tendințele ce țin de designul mobilierului au evoluat, așa că poți alege o bucătărie din lemn masiv clasică, dar moderă în același timp. Optează pentru multe sertare și rafturi pentru a te bucura de fiecare colțișor al mobilei atunci când este vorba despre depozitare. 

Decorează holul cu elemente de mobilier aspectuoase

Amenajarea holului este extrem de important, întrucât el este cel care ne descrie cel mai bine personalitatea. Alege un mobilier aspectuos, adaptat designului casei, dar mai ales util. Poți opta pentru piese în stil clasic, industrial sau scandinav, în funcție de cum alegi decorul întregii case, pentru a crea o armonie generală echilibrată.  

Transformă baia clasică într-una modernă și utilă

Cu ajutorul rafturilor, polițelor pentru depozitare și a cărucioarelor versatile, poți transforma complet aspectul băii, bucurându-te de un design modern, funcțional și util. Vei reuși în acest fel să păstrezi organizat și la îndemână obiectele de îngrijire personală sau de curățenie. 

Sursa de imagine:
Jack Frog / Shutterstock.com

 

×