x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum speli câinele. Atenție la greșelile care ți-ar putea pune câinele în pericol

Cum speli câinele. Atenție la greșelile care ți-ar putea pune câinele în pericol

de Redacția Jurnalul    |    19 Iun 2024   •   15:45
Cum speli câinele. Atenție la greșelile care ți-ar putea pune câinele în pericol
Sursa foto: Hepta

Pare simplu să-ți speli animalul de companie, însă trebuie să fii atent pentru că anumite greșeli ți-ar putea pune câinele în pericol.

În primul rând, trebuie să eviți să folosești șampoane pentru copii. Cele mai potrivite sunt șampoanele de uz veterinar deoarece conțin ingrediente speciale pentru ph-ul animalelor. 

Deși unii specialiști recomandă spălarea căinelui săptămânal, este bine să o faci cât mai rar. 

O altă greșeală uzuală, este să îi dai cu pudră de talc. Aceasta nu curăță murdăria de pe blană și încarcă blana animalului. 

Care sunt nevoile câinelui tău:

1. Plimbare - Este bine să plimbi animalul tău de companie de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara, atât pentru a-și face nevoile (dacă locuiești într-un apartament) dar și pentru a-l menține într-o formă fizică bună. 

2.  Urechi - Există două feluri de urechi - lăsate și drepte. Urechile lăsate trebuie verificate mai des deoarece nu sunt suficient aerisite. Urechile lăsate trebuie curățate săptămânal iar cele drepte la fiecare 2 săptămâni. Trebuie să folosești o soluție specialăpentru curățarea urechilor câinelui. Vârful flaconului se poziționează ușor în interiorul canalului auditiv. Nu există niciun risc de perforare a timpanului, deoarece canalul este în formă de L.

3. Cavitatea bucală - Aceasta trebuie să fie curată și să urmărești apariţia de fisuri sau pete roşii. Dinţii ar trebui să fie albi şi să aibă un nivel minim de tartru. Gingiile să fie de culoare roz, iar orice linie roşie pe marginea dinţilor arată o inflamaţie dureroasă. Aceasta poate conduce la pierderea poftei de mâncare a câinelui, deoarece nu mai este capabil să apuce hrana sau s-o mestece.

4. Nas - Câinele trebui să aibă nasul umed şi curat. Acesta poate deveni uscat în timpul somnului. El trebuie să fie din nou umed când cățelul se trezește. Prezența oricăror cruste, fisuri, scurgeri semnificative sau muco-purulente este un semn de îmbolnăvire.

5. Ochii - Ochii trebuie să fie luminoși şi umezi, cu membrane mucoase de culoare roz. La colţul interior nu trebuie să existe nici o supurare. Ochii pot fi curăţaţi cu o soluţie pentru ochi, notează a1.ro.

×
Subiecte în articol: caine spalat