x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum îți dai seama că pisica ta este bolnavă

Cum îți dai seama că pisica ta este bolnavă

de Redacția Jurnalul    |    17 Mai 2024   •   21:30
Cum îți dai seama că pisica ta este bolnavă
Sursa foto: Hepta

Simptomele unei pisici bolnave pot să nu fie ușor sesizabile, așa că trebuie să fii atent la comportamentul său, cum ar fi activitatea fizică, pofta de mâncare, aspectul fizic.

Printre semnele evidente că pisica ta nu se simte bine este scăderea bruscă a poftei de mâncare sau extrema cealaltă, apetitul exagerat. 

Dacă pisica ta devine brusc letargică sau se retrage în locuri neobișnuite, acesta ar putea fi un semn de boală. Și schimbările în comportamentul social sau în activitățile de zi cu zi pot indica probleme de sănătate.

Modificări în obiceiurile de toaletă, cum ar fi urinarea sau defecarea în afara litierelor ori modificări în consistența sau culoarea fecalelor, pot indica probleme de sănătate, cum ar fi infecții ale tractului urinar sau probleme gastrointestinale.

Orice schimbare în aspectul pisicii tale, cum ar fi pierderea părului, aspectul îngălbenit al pielii sau ochilor, umflături vizibile trebuie analizate de un medic veterinar.

Dacă  pisica ta respiră greu sau are alte probleme respiratorii, este un semnal de alarmă

Cum îți dai seama că este stresată

Specialiștii în comportament animal indică o serie de schimbări comportamentale care arată nivelul de stres al pisicii tale.

Evitarea interacțiunii cu oamenii, comportamentul agresiv sau retras, dormitul excesiv sau activitatea redusă sunt printre cele mai frecvente semne. Și modificări în obiceiurile legate de litieră pot fi indicatori ai unei pisici stresate, cum ar fi urinarea sau defecarea în afara locului obișnuit.

O altă manifestare a stresului este vocalizarea excesivă. De la mârâit până la miaunat persistent, pisicile pot comunica anxietatea lor prin sunete neobișnuite.

Și aspectul blănii poate fi un indiciu. Unele pisici stresate își pot neglija igiena personală, ceea ce duce la o blană neîngrijită, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: bolnav pisica