x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa De ce merită să te muți la țară ca să duci o viață liniștită

De ce merită să te muți la țară ca să duci o viață liniștită

11 Mar 2021   •   12:19
De ce merită să te muți la țară ca să duci o viață liniștită

În cazul în care viața la oraș nu te mai încântă și locuitul în mediul urban nu mai reprezintă o motivație pentru tine, atunci, poate că decizia potrivită ar fi să te muți la țară. Aici ți-ai putea găsi, în sfârșit, liniștea pe care o cauți, iar stresul ar dispărea. Drept urmare, iată câteva motive pentru care merită să renunți la viața la bloc, pentru a te muta în mediul rural.

Trăiești într-un mediu liniștit, fără zgomot

Odată ce te-ai mutat la țară, o să descoperi cu adevărat liniștea. O să uiți de zgomotul de bormașină de la vecinul de deasupra, de muzica dată la maximum când vrei să te odihnești, nu o să mai pierzi timpul în trafic și vei scăpa de aglomerația specifică orașelor. Practic, vei trăi în ritmul tău, fără stilul alert de viață din mediul urban, unde ai senzația că totul se petrece în grabă. Ba mai mult, la țară te vei bucura de peisajele acelea rustice și vei scăpa, astfel, de betoane și blocuri. În plus, vei avea avantajul că în fiecare zi vei fi înconjurat de natură, de pomi, copaci, flori și diverse animale. În sfârșit, îți vei găsi liniștea.

Nu mai depinzi de sistemul centralizat de încălzire

Spre deosebire de traiul la bloc, unde îți trebuie acordul vecinilor sau al asociației de proprietari pentru a te debranșa de la sistemul centralizat de încălzire pentru a-ți instala propriul sistem de încălzire, la țară nu o să mai întâmpini această problemă. Fiindcă vei avea la dispoziție un număr mare de camere, ca să te asiguri că vei avea căldură în toată casa, implicit confortul termic pe care ți-l dorești, poți apela la o centrala pe peleti. Față de centralele termice clasice, cea care folosește peleți te va ajuta să faci economie la facturi, pentru că are un randament superior, care va da roade pe termen lung. Un alt aspect pe care să îl iei în considerare este termoizolarea locuinței, pentru a evita risipa de căldură.

Ai posibilitatea să te apuci de horticultură

La țară vei beneficia de posibilitatea de a avea propria grădină, unde să plantezi diverse soiuri de legume, pe care să le recoltezi și să le mănânci proaspete, fără să mai apelezi la supermarketuri. În plus, vei putea să plantezi și pomi fructiferi, pentru a avea mereu fructe din care poți obține diverse tipuri de dulceață, gem sau compot. De asemenea, poți exploata terenul pe care îl ai la dispoziție și să te apuci să cultivi viță de vie. Natura îți oferă numeroase resurse de care poți profita. Ai nevoie doar de ambiție și putere de muncă, iar roadele vor apărea.

Să crești animale pentru carne proaspătă

Păsări, porci, oi, vite sau capre; pe toate le vei putea crește în propria gospodărie, pentru a nu duce lipsă de lactate, carne și ouă proaspete. Toate aceste păsări și animale vor crește într-un mediu natural, curat și liber, iar tu te vei bucura de preparate de calitate și gustoase, specifice mediului rural. Nu vei mai apela la comercianți pentru a face rost de carne pentru Crăciun, de brânză sau lapte proaspăt, fiindcă toate acestea vor fi la discreție în propria ta curte.

 

Poate că la țară e mai mult de muncă și trebuie să depui mai mult efort, în comparație cu viața de la bloc, dar dacă îți dorești o viață liniștită, unde poți respira aer curat și să scapi de zgomotul de la oraș, atunci aici este locul potrivit pentru tine. Vei fi înconjurat mereu de natură, vei avea mai mult spațiu la dispoziție, o casă cu multe camere, vei putea să îți crești propriile animale, pentru carne, ouă și lactate proaspete sau să cultivi pomi fructiferi și legume. Natura îți oferă, important e să primești și să exploatezi acest aspect.

 

Sursă foto: pexels.com

 

 

×