x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa De la transmisiuni la cea mai căutată mobilă de exterior

De la transmisiuni la cea mai căutată mobilă de exterior

de Adela Parvu    |    01 Aug 2009   •   00:00
De la transmisiuni la cea mai căutată mobilă de exterior
Sursa foto: /

Emu este simbolul eleganţei designului exterior. Cine ar fi crezut, acum mai bine de 55 de ani, că o fabrică specializată în echipamente de transmisiuni militare va deveni simbolul italian al mobilei de exterior? Acum nici nu mai contează cine ar fi crezut sau nu. Certitudinea este că aşa s-a întâmplat, iar Emu - este acum sinonimul eleganţei italiene în materie de mobilier pentru exterior.



ARMATĂ ŞI DESIGN
Dar să nu vă închipuiţi că Emu, această denumire scurtă şi uşor de reţinut face vreo analogie complicată între mobile de exterior şi pasărea cu acelaşi nume. Nu, în spatele celor trei litere se ascunde un acronim pentru Elettro Meccanica Umbra, fabrica fondată în 1951, una dintre puţinele unităţi de producţie care a patentat o modalitate ingenioasă de plastifiere a metalului, ceea ce îi conferă acestuia o excelentă rezistenţă la agresiunea agenţilor de mediu. Iată cum inovaţii din domeniul militar pot fi foarte bine adaptate pentru producţia de obiecte şi articole destinate tututor. În 1966 Emu, după ce şi-a reprofilat producţia, a cunoscut primul mare succes cu scaunul Rio, considerat cea mai bună piesă de mobilă italiană destinată şederii. S-a vândut în peste 8 milioane de exemplare, anunţând un drum presărat de reuşite nu numai în Italia, ci peste tot în Europa şi în lume. În 2007 piese din colecţiile produse de Emu au fost semnate de designeri cunoscuţi şi apreciaţi internaţional precum Jean-Marie Massaud, Christophe Pillet şi Rodolfo Dordoni, primii care şi-au pus semnătura pe articolele din colecţia denumită Advanced.

SIMBOL INTERNAŢIONAL
Acum, în 2009, toată lumea din domeniul hotelier şi al amenajărilor exteriorare a fost cu ochii pe Emu la cele mai importante expoziţii de profil. Nu întâmplător, ci pentru că inovaţiile acestei companii sunt sinonime cu tendinţele ce urmează să domine ani la rând amenajările exterioare. Şi acest lucru va fi confirmat cu siguranţă, mai ales că la Campionatul Mondial de Nataţie desfăşurat până la 2 august la Roma, mobilierul pentru sportivi în zona de relaxare şi competiţională este marca Emu. O nouă ocazie ca acest brand să se impună pe plan mondial.

TENDINŢELE 2009
Mobila din metal câştigă tot mai mult teren în amenajările exterioare. Inovaţiile în domeniul protecţiei metalului, folosit ca material de bază pentru mobilierul de exterior, fac posibile manufacturările de piese care pot fi folosite tot timpul anului indiferent de condiţiile de vreme. În 2009 Emu a lansat la Milano colecţia Intrecci extrem de elegantă şi foarte potrivită atât pentru grădină, cât şi pentru hotelieri sau cei care doresc mobilarea centrelor de înfrumuseţare şi relaxare. Liniile simple, subţiri, dar ferme creionează noile piese, care pot fi folosite ca atare sau cu perne. Puteţi vedea colecţiile Emu pe www.emu.it

×
Subiecte în articol: dialog constructiv mobilă de exterior