x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Designul contează pentru principala uşă a locuinţei

Designul contează pentru principala uşă a locuinţei

de Adela Parvu    |    11 Apr 2009   •   00:00
Designul contează pentru principala uşă a locuinţei

Cu cât vremurile sunt mai tulburi, cu atât infracţionalitatea poate creşte, iar protecţia locuinţei începe încă de la intrare. Multe spargeri de case şi furturi pot fi prevenite cu ajutorul unei uşi de intrare solide. Dar cumpărătorii se pot afla în faţa unei dileme: să prefere anumite materiale, precum lemnul, dar să aibă mai multă încredere în foi de uşă metalice, care par mai intimidante.



case18copy.jpg

Specialiştii germani de la HBI au studiat îndelung problema cu privire la dorinţele oamenilor şi la nevoile lor de a se simţi în siguranţă. Au constatat că, deşi de-a lungul timpului lemnul a fost printre materialele cele mai des folosite pentru uşi, el a început treptat să fie înlocuit în opţiunile cumpărătorilor cu aliaje metalice care inspiră mai multă încredere, deşi nu fac faţă şi preferinţelor de stil ale acestora.

FUNCŢIUNI NOU MODELATE
Pe de altă parte, cei de la HBI au acordat atenţie şi obiceiurilor de manevrare a uşilor, punctelor sensibile ale acestora (cum ar fi broasca, clanţa), cauzelor pentru care multe dintre ele se blochează etc. Aşa au ajuns să dezvolte un nou design pentru uşile exterioare, unul modern şi funcţional. Noile uşi au o imagine minimalistă care se pretează perfect pentru arhitectura caselor şi locuinţelor actuale.

Design simplu, elegant, dar care inspiră încredere clienţilor şi previne agresiunea din partea infractorilor şi prin descurajarea acestora de a acţiona clanţa, care nu mai există în forma ei clasică. Acum, un mâner elegant dispus orizontal şi o broască original concepută cu locul pentru cheie foarte discret par a fi mai mult elemente decorative decât unele funcţionale.

Şi totuşi noul design este mai comod pentru folosirea zilnică a proprietarilor, dar descurajant pentru hoţi. Totodată, problemele ivite din cauza slăbirii şi deteriorării clanţei au fost înlăturate prin schimbarea acesteia cu mânerul solid.

Solide şi impunătoare, fabricate conform celor mai exigente standarde germane, uşile exterioare de la HBI îmbină estetica cu funcţionalitatea. Panelul wenge pe care este montat mânerul pare a fi o inserţie interesantă pe foaia de uşă. Este doar unul dintre modelele care se bucură deja de succes. Designul inteligent pare a fi soluţia pentru atragerea clienţilor, indiferent de situaţia financiară critică

×
Subiecte în articol: dialog constructiv