x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Despre designul de produs cu Levente Szabo

Despre designul de produs cu Levente Szabo

de Alina Iancu    |    25 Mar 2011   •   13:19
Despre designul de produs cu Levente Szabo
158215-electrolux-design-lab-07-winner-announcement.jpgStudenţii şi tinerii pasionaţi de design au avut ocazia să participe la un workshop organizat vineri, 18 martie, la Facultatea de Arhitectura Ion Micu şi prezentat de Levente Szabo, câştigătorul ediţiei din 2007 a competiţiei Electrolux Design Lab. Tânărul devenit designer la Centrul de Design din Veneţia al companiei, le-a vorbit participanţilor despre importanţa inovaţei şi a utilităţii produselor electrocasnice în viitor. "Când vorbesc despre design, oamenii se gândesc, în general, la aspectul estetic. |nsă designul este mult mai mult decât atât: designul înseamnă a integra cu adevărat un produs în viaţa consumatorului’.

 

|n viitor, când se preconizează că timpul liber va fi din ce în ce mai scurt, mobilitatea va deveni atributul esenţial al obiectelor pe care le folosesc oamenii. De aceea, tema competiţiei de anul acesta, mobilitate inteligentă, a fost concepută cu scopul de a-i ajuta pe oameni să scurteze şi să eficientizeze timpul petrecut în bucătărie.

 

n acest an Design Lab are o temă foarte interesanta. Mobilitatea inteligentă este o categorie aparte de gândire asupra electrocasnicelor. Avem interfeţe noi, telefoane mobile inteligente şi electrocasnice profesionale şi întrebarea este cum putem face astfel încât produsele să inspire consumatorii", a declarat Levente Szabo.

 

Proiectele înscrise în competiţia de anul acesta trebuie să reflecte grija pentru mediu, facilitarea utilizarii şi simţul estetic, toate specifice designului scandinav. În România, va avea loc o competiţie locală pentru care lucrările pot fi înscrise în perioada 1 iunie-1 iulie pe site-ul http://electroluxdesignlab.ro. Până la sfârşitul lunii iulie, proiectele vor fi supuse votului, iar câştigătorul va participa la finala concursului care se va desfăşura într-un oraş european. Lucrarea finalistă va fi aleasă de un juriu specializat şi de public care va putea vota direct pe site.

 

Levente Szabo consideră că "pentru studenţii la design este foarte important să participe la diferite evenimente şi competiţii de specialitate, pentru că îi ajută să facă trecerea de la studiu la adevărata muncă de designer".

 

 

×
Subiecte în articol: design de produs levente szabo