De ce ne place atât de tare marea? Răspunsul la această întrebare e diferit, în primul rând de la vârstă la vârstă. Copiii vor răspunde cel mai probabil, că le plac valurile şi nebunia de distracţie de care au parte în spuma lor. Le mai plac apoi castelele, prăjiturelele şi formele haioase pe care le modelează "muşcând" cu mânuţele sau lopăţica din ţărmul ei.
Adolescenţii şi tinerii o iubesc fiindcă numai ea, aşa cum e: simplă, misterioasă, mirosind a alge, "bântuită" de brize şi spume, răcoritoare, nesfârşită, neliniştită, cu sunet de valuri sparte şi ţipete de pescăruşi frumoşi, cu apusuri şi răsărituri... numai ea poate să-i scufunde adânc în trăiri sufleteşti de neînchipuit în altă parte. Se îndrăgostesc aici la nebunie, se ceartă şi suferă tot la nebunie, se distrează pe cinste. După adolescenţă, încolo, marea o cauţi şi pentru că la ea pe mal te poţi încărca cu linişte.
Pentru aceia dintre voi care păstrează marea în suflet, am gândit în Jurnalul casei de astăzi câteva materiale inspirate de ea. Urmărind ideile nostre, puteţi reuşi acasă la voi un decor marin, o temă de amenajare descrisă de culoarea albastră (în toate nuanţele ei), de obiecte de decor confecţionate de preferat din elemente naturale "culese" din mare sau de la malul ei: cochilii de scoici, melci, steluţe de mare, nisip. Având o inspiraţie din natură, temei marine îi sunt specifice materialele naturale (lemn natural, bumbac, piatră).
Pentru că principalul element ce descrie această temă e culoarea - respectiv sunt specifice acele nuanţe cromatice care să facă direct trimiterea către apa mării, am detaliat mai mult acest subiect.
Am vorbit acum mai mult despre această temă atât de actuală la această oră din vară, însă Jurnalul nostru conţine şi alte subiecte de interes despre care nu vă dezvăluim decât că... rămâne să le descoperiţi voi.
Citește pe Antena3.ro