x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Fixări în izolaţie

Fixări în izolaţie

de Adela Parvu    |    25 Apr 2009   •   00:00
Fixări în izolaţie
Sursa foto: /Fischer

Construcţiile moderne nu trebuie să fie doar frumoase şi funcţionale, ci mai ales să consume puţină energie. Iar când vine vorba despre economisirea energiei, termoizolaţia este unul dintre lucrurile care nu trebuie să lipsească unei clădiri actuale.



Termoizolaţia îşi arată beneficiile nu numai pe timpul iernii, atunci când căldura este împiedicată să iasă spre exeterior. Este la fel de binevenită vara, deoarece cu ajutorul ei se menţine la interior o temperatură constantă, mai mică faţă de căldura de afară, ceea ce înseamnă că ajută şi la funcţionarea eficientă a aparatelor de aer condiţionat.

Acestea nu vor fi forţate să răcească un spaţiu interior ce este constant încălzit sub acţiunea soarelui, ci din contră, temperatura va putea fi menţinută la nivel optim şi cu funcţionarea pe scurtă durată a aparatului.

FIXARE SIGURĂ
Dar termoizolaţia, care se face către finalul lucrării de finisare exterioară a unei clădiri, pune nişte probleme atunci când pe faţadele protejate trebuie montate şi fixate diferite elemente arhitecturale sau de construcţie, de la grilaje la parasolare, de la acoperitori pentru intrare la corpuri de iluminat montate la exterior. Stratul de termoizolaţie este uşor de penetrat, dar nu poate asigura o susţinere şi o fixare a unor elemente grele.

Mai mult, stratul izolator poate fi deteriorat, iar pe lângă orice orificiu creat în stratul protector agenţii de mediu pot acţiona nestingheriţi. De aceea, fixarea obiectelor pe faţadele termoizolate se face numai cu sisteme de prindere special concepute. Astfel de sisteme au fost dezvoltate de compania Fischer şi sunt comercializate cu precădere către firmele ce montează panouri termoizolante, deci nu direct clienţilor.

Totuşi e bine să ştiţi că astfel de sisteme există şi că ele sunt dedicate unor astfel de lucrări. Fiecare tip de sistem cuprinde mai multe elemente, care sunt create pe game, astfel încât să poată asigura susţinerea unor greutăţi diferite.

IMPORTANŢA TERMOIZOLAŢIEI
Termoizolaţia înseamnă protecţia clădirii în ansamblu, mai ales că structura ei este învelită în straturile sistemului, de la panourile de polistiren şi până la tencuiala care le acoperă. Astfel, igrasia nu se poate instala, zidurile sunt ferite de infiltraţii şi de contactul cu agenţii de mediul sau cei poluaţi, ceea ce înseamnă până la urmă că structura de rezistenţă este protejată.

Dacă vreţi o comparaţie, termoizolaţia pentru o clădire este similară epidermei pentru om. Fără un înveliş protector, problemele apar şi, mai grav, evoluează către iremediabil.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv