x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Gresie din farfurii reciclate

Gresie din farfurii reciclate

de Georgiana Teodorescu    |    19 Noi 2010   •   23:52
Gresie din farfurii reciclate

Atunci când cumpărăm ceramică pentru finisarea suprafeţelor din locuinţă suntem interesaţi întotdeauna de raportul calitate-preţ. Pentru cei cărora le pasă, cererea informaţiei privind modul în care materialul a fost fabricat capătă acum sens. Procesele tehnologice ecologice din materiale reciclabile şi cu sisteme care fac economie la apă, curent şi alte consumabile devin încet, încet, normalitate.

Suntem bucuroşi să descoperim companii de prestigiu care îşi organizează întreaga producţie pe ideea de protejare a mediului înconjurător, investesc în linii tehnologice eficiente din acest punct de vedere, fac contracte cu alte companii producătoare pentru a reutiliza pierderile lor de materiale şi duc campanii intense de promovare a acestui concept.

Printre aceştia, Johnson Tile, companie englezească fondată în 1901, este liderul în producerea ceramicii manufacturate. În 2001, în urma unei investiţii de 35 milioane de euro, fabrica a devenit atunci singura companie cu linie de producţie şi distribuire complet eficientă ca şi angajaţi, consum, transport şi reducere a poluării.

20.000 de tone de ceramică din pierderile proprii şi din contractele cu alţi producători sunt reciclate aici anual, ceea ce reprezintă un procent de aproximativ 30% din materia primă necesară producţiei pe un an, echivalentul a 53 de milioane de farfurii sau 120 de milioane de căni.

Cu tot acest concept la bază şi un design mereu aliniat tendinţelor actuale, astfel de producători devin din ce în ce mai populari pe piaţa de specialitate.

Şi pentru că aprecierea şi recunoaşterea lor pe plan internaţional le aduce anual nenumărate premii şi acreditări, li se alocă periodic fonduri de susţinere care fac ca preţurile de desfacere a produselor lor să nu difere cu mult de cele fabricate prin procedee clasice invazive.

Este simplu şi pentru noi să încercăm să fim prietenoşi cu mediul prin alegerile de finisaje pe care le facem.

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta