x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Guri de aerisire pentru piviniţe

Guri de aerisire pentru piviniţe

de Adela Parvu    |    25 Sep 2008   •   00:00

Pivniţele trebuie să beneficieze de o ventilaţie naturală şi cât mai multă lumină dinspre exterior. Acum este posibil cu noile accesorii aspectuoase şi rezistente.

Pivniţele trebuie să beneficieze de o ventilaţie naturală şi cât mai multă lumină dinspre exterior. Acum este posibil cu noile accesorii aspectuoase şi rezistente.

 
Casele care au pivniţele, beciurile îngropate, fără ca ele să se ridice la nivelul solului casei (demisol), nu pot beneficia de lumină naturală sau de o ventilaţie corespunzătoare în lipsa gurilor de aerisire. Aceste orificii sunt vizibile în special la clădirile noi de birouri, unde garajele subterane trebuie ventilate. Se prezintă ca decupaje în pavimentul de lângă baza construcţiei şi sunt acoperite cu grătare. La fel se procedează şi la unele case. Problemele care apar sunt legate de murdărie, frunze uscate şi insecte, care pătrund cu uşurinţă prin grilaje. Astfel, dedesubtul grilajelor, spaţiul devine unul murdar, umed şi inconfortabil. Pentru locuinţele individuale, orice loc din casă este necesar, iar protejarea gurilor de aerisire în mod corespunzător înseamnă exploatarea pivniţei la maximum. Aceasta poate deveni mai mult decât un spaţiu de depozitare. Poate fi transformat în spălătorie, atelier, cramă sau chiar sală de sport.

 

Soluţii inteligente

Firma Neher produce accesorii frumos finisate şi foarte rezistente pentru acoperirea gurilor de aerisire. Ele protejează eficient împotriva insectelor, prafului, noroiului format în urma ploilor, frunzelor uscate, dar şi a intemperiilor vremii (vânt, zăpadă, grindină etc.). Realizate din aluminiu şi un material transparent din policarbonat antiderapant, aceste accesorii se potrivesc oricărui tip de arhitectură, asigurând ventilaţie şi iluminat naturale la nivelul pivniţei. O soluţie inteligentă care poate fi adaptată şi zonelor înclinate.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv