x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Idei pentru mobilierul fix de bucatarie

Idei pentru mobilierul fix de bucatarie

18 Aug 2005   •   00:00
Idei pentru mobilierul fix de bucatarie
IDEI PENTRU CASA TA
Intr-o epoca a inovatiei, bucataria dumneavoastra poate deveni expresie a propriei creativitati. Va prezentam doua stiluri opuse: rustic-natural si high-tech Achizitionarea unei mobile de bucatarie deosebite presupune o cheltuiala mare si uneori nejustificata. Bucatariile de serie, comune, pe care le gasim peste tot la preturi accesibile, dar care nu au nimic deosebit si uneori nici nu raspund tuturor necesitatilor dumneavoastra, pot fi acum inlocuite. Mobilierul fix de bucatarie constituie o solutie practica si convenabila.

Acesta se poate adapta intocmai spatiului pe care il aveti, va puteti juca cu formele si planurile, compartimentarile se pot face in functie de nevoile proprii, poate incastra aparatele electrocasnice, este usor de curatat si intretinut. El se construieste din gips carton rezistent la apa, pe structura de aluminiu si se finiseaza cu placi ceramice alese tinand cont de stilul general al casei, preferinte cromatice si buget. In functie de finisajele alese, aceasta solutie poate fi mai ieftina sau mai scumpa decat mobila de bucatarie din PAL sau lemn masiv. Pretul poate fi influentat si de modalitatea de inchidere a compartimentarilor. Daca, pentru un stil rustic, niste perdelute cu motive specifice rezolva problema, pentru un stil contemporan sau modern e nevoie de usi prefabricate, montate cu balamale.

Bucatarie in stil rustic cu blat de lucru din gips carton pe structura de aluminiu, placat cu placi ceramice antichizate

INCHIDERI ADECVATE
Pentru inchiderea spatiilor de depozitat se pot folosi perdelute cu imprimeuri coordonate cu celelalte textile din incapere, usi din lemn sau pal disponibile in dimensiuni standard in magazine.
DOTARI ACTUALE
Pentru elecrocasnice trebuie prevazut loc special inca din timpul conceperii proiectului, iar accesoriile se pot adauga pe parcurs, in functie de propriile necesitati.

Acest tip de mobilier fix se potriveste foarte bine stilului high-tech, unde obiectele sunt reduse la forma lor elementara, geometrica si prezentate intr-o maniera impersonala. Instrumentele de exprimare ale acestui stil sunt culorile suprafetelor si planurile, in linii simple, riguroase, fara detalii.

Jocurile de placi ceramice in contraste puternice ordoneaza spatiul si echilibreaza compozitia prin linii de forta, volume si centre de interes.

Lavoarul construit intr-un astfel de sistem creeaza o imagine deosebita a spatiului.

Este adevarat ca presupune mai multa manopera, dar efectele sunt maxime si creeaza o perspectiva de ansamblu deosebita. Pentru a putea fi perceput la adevarata lui valoare, acest tip de mobilier se preteaza in special la bucatariile deschise spre living, pentru ca ofera posibilitatea unei imagini complete de ansamblu.

Masuta fixa din gips carton este potrivita unui spatiu restrans, intr-un apartament in care locuiesc doi tineri. Este practica si ocupa spatiu putin. Placarea cu mozaic ii da un aspect deosebit si o face usor de curatat
×