x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Importanta echipamentelor pentru bucatarie

Importanta echipamentelor pentru bucatarie

10 Ian 2022   •   10:03
Importanta echipamentelor pentru bucatarie

Deschiderea unui restaurant presupune o investitie importanta deoarece este necesar sa luati in calcul foarte multe aspecte. De departe, unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie luate in considerare inca de la inceput, chiar daca nu discutam despre o zona accesibila clientilor, este bucataria.

O bucatarie, fie ca este vorba despre un restaurant, fast food sau despre un food truck, trebuie sa fie foarte bine pusa la punct astfel incat activitatile sa se poata desfasura in cele mai bune conditii. Ulterior, foarte importante sunt si activitatile de mentenanta si intretinere astfel incat sarcinile de zi cu zi sa poata fi duse la bun sfarsiti fara nici un fel de problema.

 

Pentru bucatarii profesionale, este nevoie atat de angajati cu pregatire cat si de echipamente de diverse tipuri de cea mai buna calitate.

 

Exista echipamente bucatarie calda, cuptoare gastronomice, echipamente frigorifice, echipamente neutre, procesare dinamica, masini de spalat vase, linii de servire, echipamente pentru ventilatie si lista poate continua. 

 

Ce trebuie sa stiti cu privire la o intretinere corecta a echipamentelor dintr-o bucatarie?

  • Curatarea - deoarece discutam despre echipamente utilizate cu scopul de a servi preparate culinare, este absolut necesara o curatare regulata, minutioasa si cu produse de buna calitate. Cuptoarele sau echipamentele frigorifice care nu sunt curatate periodica, nu numai ca se pot defecta din pricina depunerilor, dar sunt extrem de periculoase si pentru sanatatea omului datorita faptului ca pot aduna in timp o multime de bacterii si microbi.
  • Prelungirea duratei de viata - o utilizare corespunzatoare conform manualului de utilizare, va spori durata de viata a tuturor echipamentelor dintr-o bucatarie, indiferent ca este vorba despre echipamente entry level sau despre cele mai scumpe si profesionale echipamente.
  • Economii - in momentul in care utilizati echipamentele in conditiile impuse de producator, datorita faptului ca le veti prelungi durata de viata, veti economisi sume importante de bani fie cu achizitionarea unor noi echipamente fie pentru cheltuieli pentru reparatia celor actuale.
  • Ajuta la o preparare corecta a alimentelor - echipamentele pentru bucatarie care sunt curatate periodic si care beneficiaza de o mentenanta corecta, pot influenta extrem de mult gustul preparatelor culinare.

 

Ce trebuie sa stiti cu privire la achizitionarea unor echipamente noi pentru bucatarie?

  • Alegerea corecta in momentul potrivit - atunci cand sunteti in situatia in care doriti achizitionarea unor echipamente noi pentru bucatarie, este esential sa studiati cu atentie piata astfel incat sa puteti cumpara produsele potrivite nevoilor dumneavoastra. In plus, este important sa imbunatatiti bucataria daca va doriti progres, iar verificarea periodica a echipamentelor vechi reprezinta o actiune pe care trebuie sa o faceti deoarece va ajuta sa stiti din timp cand va fi momentul pentru un upgrade.
  • Obtineti preparate alimentare ca la carte - de exemplu, un cuptor modern si cu tot felul de functii si setari de temperatura, mod de ventilatie, cronometru si asa mai departe, va poate ajuta sa gatiti orice preparat la cele mai inalte standarde, avand posibilitatea de a prepara cu precizie orice, conform retetei. In mod sigur, un cupor clasic si vechi ca generatie nu va va putea ajuta prea mult din acest punct de vedere si veti pierde mult timp si atentie, verificand frecvent in ce stare se prezinta preparatele.
  • Castigati timp - echipamentele moderne si noi pentru bucatarii, nu va ajuta doar sa pregatiti cea mai buna mancare, ci ajuta extrem de mult si la optimizarea timpului. Echipamentele pentru bucatarie din ziua de astazi, sunt proiectate astfel incat sa faciliteze sarcinile bucatarilor si ajutoarelor de bucatari, aspect care se va simtii inclusiv in gustul mancarii, bineinteles in sens pozitiv.
  • Garantie - de departe unul dintre cele mai importante beneficii ale unor echipamente noi, se refera la garantie. Cat timp acestea sunt utilizate corect si nu sunt produse daune din surse externe, nu veti intampina nici un fel de problema, iar cel mai mic inconvenient se va remedia in baza garantiei.

 

Exista multe lucruri la care trebuie sa va ganditi in momentul in care sunteti la conducerea unei afaceri precum un restaurant. Daca veti trata totul cu seriozitate si veti realiza investitii inteligente, calculate si fara sa va grabiti dar care sa corespunda cu nevoile si posibilitatile dumneavoastra, cu siguranta va veti bucura de succes indiferent ca este vorba despre echipamentele pentru bucatarie sau orice alta investitie necesara intr-un restaurant.

×