x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Investiții utile în propria locuință ca să ai parte de un confort sporit

Investiții utile în propria locuință ca să ai parte de un confort sporit

22 Feb 2022   •   13:00
Investiții utile în propria locuință ca să ai parte de un confort sporit

Atunci când vine vorba de casa în care locuiești, confortul primează. Cu siguranță, după o zi grea de muncă, îți dorești ca atunci când ajungi în căminul tău să te relaxezi și să scapi de stresul cotidian. De aceea, ca să îți transformi locuința într-un spațiu reconfortant, unde să ai parte de confortul dorit, este necesar să faci anumite investiții care își vor dovedi utilitatea pe termen lung.

Instalează-ți un sistem de iluminat inteligent

Dacă îți dorești să ai parte de o casă smart, în care confortul și eficiența merg mână în mână, atunci una dintre soluții este să apelezi la un sistem de iluminat inteligent. Cu ajutorul becurilor smart, pe care le poți controla cu ajutorul unei aplicații mobile, vei avea posibilitatea să setezi gradul de luminozitate pe care ți-l dorești, în funcție de activitatea pe care vrei să o desfășori, să alegi intensitatea luminii, dar și culoarea acesteia. Practic, vei crea atmosfera potrivită și te vei bucura de un mediu relaxant. În plus, iluminatul smart prezintă și un factor suplimentar de securitate pentru locuința ta, datorită faptului că poți programa becurile cu LED de la distanță, adică să se aprindă chiar și când nu te afli acasă. Drept urmare, hoții vor fi induși în eroare, iar riscul de a da o spargere scade considerabil.

Aparatele smart îți vor ușura viața și îți vor spori confortul

O altă soluție la care poți apela este să îți instalezi aparate smart, care să îți ușureze viața și să îți aducă plusul de confort pe care îl cauți. În primul rând, alege-ți un sistem de încălzire eficient, precum o centrală termică, ca să ai apă caldă și căldură la discreție. De asemenea, ca să ai parte de răcoare în timpul verii, montează-ți un aparat de aer condiționat. Iar ca să te asiguri că ai parte de confort termic în fiecare încăpere, iar căldura se distribuie uniform, poți apela la un termostat inteligent. În plus, cu ajutorul unui tip de termostat wireless poți controla de la distanță aerul condiționat, prin intermediul unei aplicații, astfel încât acesta să pornească înainte să ajungi acasă, ca să inducă o temperatură optimă.

Lucrurile care te ajută la treburile casnice

Ca să câștigi mai mult timp liber și să să îți facilitezi treburile casnice, poți apela la electronice și electrocasnice de ultimă generație. De exemplu, când vine vorba de curățenie, ca să eviți să faci această activitate în mod manual, poți apela la un robot de aspirare. De asemenea, ți-ar prinde bine și un mop cu aburi. Iar când vine vorba de bucătărie, nu ar trebui să îți lipsească o mașină de spălat vase, un espressor, un prăjitor, un cuptor cu microunde sau o plită electrică. În același timp, dacă îți dorești să ai mereu hainele uscate imediat ce le scoți din mașina de spălat, îți poți achiziționa una cu uscător încorporat.

O reamenajare e binevenită

Dacă îți dorești mai mult confort, poate e timpul să iei în considerare o reamenajare a locuinței. Mai precis, poți sa renunți la lucrurile care sunt vechi sau care nu îți mai folosesc, ca să câștigi mai mult spațiu. De asemenea, poate ți-ar prinde bine un pat mult mai confortabil, ori un televizor cu o diagonală mai mare, ca să ai o experiență cât mai plăcută atunci când urmărești filmele și serialele preferate. În plus, îți poți înlocui piesele de mobilier, astfel încât să câștigi mai mult spațiu. Pe de altă parte, ai putea să folosești altă culoare pentru vopsirea pereților.

Ideal ar fi să îți faci un plan în prealabil și să iei lucrurile pas cu pas. Fă-ți o listă cu priorități și începe să faci schimbările necesare, astfel încât să obții confortul pe care ți-l dorești.

 

Sursă foto: unsplash.com

×