x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mai mult spatiu

Mai mult spatiu

11 Aug 2005   •   00:00
Mai mult spatiu

In blocurile noi, confortul este garantat

LA BLOC, DAR ALTFEL
In blocurile noi, confortul este garantat

Andreea, proprietara acestui apartament, este de profesie notar. Cand s-a hotarat ca e timpul sa-si cumpere propria casa, criteriul principal pe care l-a vizat a fost confortul. Pentru ca nu are mult timp liber, a considerat ca are nevoie de o locuinta situata cat mai aproape de centrul orasului.

Asa a optat pentru un apartament dintr-o cladire noua de blocuri din zona de nord a Capitalei, in defavoarea unei case la curte din suburbii. "Mi-a placut zona foarte mult. Si faptul ca apartamentul este spatios.

Un alt lucru care m-a determinat sa cumpar a fost terasa larga ce inconjoara locuinta. Este un avantaj numai pentru apartamentele de la primele niveluri." Dar, atunci cand a vazut viitoarea sa locuinta, blocul era in constructie. Asa ca Andreea a apelat la arhitectul Diana Carstea pentru amenajarea interioara.

Initial, apartamentul era prevazut sa aiba trei camere, dar arhitectul le-a modificat, in final rezultand doua camere foarte mari. Pentru accente care sa scoata locuinta din anonimat, arhitectul a apelat la jocul de lumini prin conceperea unor scafe si fante discrete.

Mobilierul a fost de asemenea proiectat de Diana, cu exceptia pieselor cumparate din magazin (canapele, fotolii, masa living).

SIMPLU, DAR RELAXANT

Dormitorul pare auster, acum imediat dupa amenajare. Andreea va aduce insa si aici tablouri sau fotografii interesante inramate, pentru a personaliza camera. Pana atunci insa, se bucura de spatiul generos, de ferestrele mari, care te lasa sa respiri in voie dis-de-dimineata. Arhitectul a prevazut aici un mobilier minimal, dar confortabil si estetic. Patul jos, ce sugereaza designul asiatic este lat si confortabil. Ca solutie de iluminat (pe langa lampile ce pot fi asezate pe noptiere) se remarca fanta de lumina ce directioneaza privirea inspre baia dormitorului. Volumul fals din gips-carton ce inglobeaza fanta de lumina a fost proiectat pentru a diminua greutatea si masivitatea grinzii din dreptul ferestrei.

Pentru depozitarea hainelor, arhitectul a conceput doua spatii inzidite. Primul este situat in fata patului si al doilea in zona de acces catre baia matrimoniala.

DE CE ESTE ELEGANTA LOCUINTA?

Cu siguranta ca, fara interventia arhitectului, locuinta nu ar fi aratat la fel de eleganta. Toate camerele sunt logic grupate, dar dincolo de asta exista tonuri de culoare, finisaje si solutii de iluminare unitare. Parchetul de aceeasi esenta a fost folosit atat in living, cat si in dormitor. Usile interioare sunt toate din sticla sablata si asortate cu usile dressingurilor. Motivul liniilor orizontale se regaseste, la acelasi nivel, in ansamblul acestor elemente de delimitare si da un accent de eleganta studiata.

Modul de iluminare este de asemenea coerent. Fantele de lumina orienteaza privirea catre zonele de interes sau la limita dintre camere. Mobilierul este in aceeasi nuanta peste tot, iar accesoriile acestuia sunt cromate (ramele usilor, feroneria). Decoratiunile sunt si ele in acelasi ton - perdele din voal, covoare moi in contrast cu nuanta parchetului.
×