x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Metoda eficientă care te ajută să scapi de petele arse din cuptor

Metoda eficientă care te ajută să scapi de petele arse din cuptor

de Redacția Jurnalul    |    01 Oct 2024   •   19:00
Metoda eficientă care te ajută să scapi de petele arse din cuptor

Petele de mâncare arsă din cuptor reprezintă o problemă pentru multe gospodine. Există însă o soluție rapidă care te poate scăpa de ele.

Mâncarea preparată la cuptor este delicioasă însă pot să rămână  pete neplăcute de care scapi greu. 

Există însă o metodă simplă și eficientă pentru curățarea lor. Ai nevoie de trei ingrediente. 

Ingrediente
1 cană de bicarbonat de sodiu
2 căni de oțet
1-2 lămâi

Mod de folosire a soluției

Se scot grilajele și tava de copt din cuptor. Acestea  pot fi curățate într-o chiuveră cu apă fierbinte, oțet și bicarbonat de sodiu.

Într-un castron mic, carbonatul de sodiu se amestecă cu apă pentru a forma o pastă groasă. Dacă dorești un miros plăcut și o curățare mai eficientă, poți stoarce sucul de la o lămâie în această pastă. Lămâia adaugă aciditate și un parfum proaspăt.

Cu ajutorul unui burete sau al unei lavete, aplică uniform pasta de bicarbonat pe toate suprafețele murdare din interiorul cuptorului. Insistă pe zonele unde se află pete de grăsime sau murdărie întărită. Lasă pasta să acționeze timp de câteva ore (4-6 ore) sau peste noapte pentru a înmuia depunerile dificile.

Apoi folosește un burete umed sau lavetă pentru a șterge pasta uscată. Dacă întâmpini dificultăți în îndepărtarea pastei, poți umezi buretele cu puțină apă caldă.

Toarnă cele 2 căni de oțet într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează oțetul peste zonele unde mai rămâne bicarbonat de sodiu. Oțetul va reacționa cu bicarbonatul, formând o spumă care ajută la dizolvarea murdăriei și a grăsimii. Lasă reacția să acționeze câteva minute.

După ce spuma a dispărut, șterge din nou interiorul cuptorului cu o lavetă curată și umedă. Dacă este necesar, clătește buretele sau lavetă pentru a îndepărta toate resturile de bicarbonat și oțet.

Pentru mai multă strălucire și miros plăcut, taie lămâia rămasă în două și freacă ușor interiorul cuptorului cu ea. Acidul citric va ajuta la eliminarea ultimelor urme de grăsime și va lăsa un miros plăcut, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: pete arse cuptor