x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mobilier pentru depozitarea incaltamintei

Mobilier pentru depozitarea incaltamintei

25 Aug 2005   •   00:00
Mobilier pentru depozitarea incaltamintei

Cand vine vorba de garderoba ne ingrijim mai mult hainele, dar incaltamintea merita la fel de mult respect ca si imbracamintea. Problema depozitarii ei se poate rezolva practic si elegant.

Felul in care oamenii au grija de obiectele lor vorbeste despre stilul de viata si personalitatea lor. In privinta pantofilor se stie ca se pot face caracterizari ale unei persoane in functie de cum arata incaltamintea ei. Dar pentru a pastra mai bine ceea ce punem in picioare trebuie sa avem un spatiu rezervat pantofilor pentru depozitare. Un astfel de loc ne obliga sa curatam incaltamintea inainte de a o pune in dulap, sa o ferim ulterior de praf, de pete, de accidente neprevazute sau chiar de tovarasii nostri de companie - cainele ori pisica. Dupa aceste criterii trebuie sa aveti in vedere ce corp de mobilier alegeti care sa se asorteze cu stilul interiorului casei voastre.

Indiferent de stilul pe care l-ati abordat pentru mobilarea casei voastre, pe piata exista solutii diverse pentru depozitarea incaltamintei. In general, viata la bloc nu permite luxul de a amenaja un dressing desfasurat pe larg, care sa aiba prevazut spatiu special pentru depozitarea pantofilor. Pentru rezolvarea acestei probleme, producatorii de mobilier au inventat diferite piese care se pot adapta spatiilor mici. Astfel va ofera o gama larga de corpuri de depozitat, cu dimensiuni, forme, materiale si compartimentari diverse. Este adevarat ca la noi aceste piese de mobilier se aduc doar pe comanda, si mai rar se gasesc in magazine, dar asta se intampla pentru ca cererea este scazuta. De aici putem trage concluzia ca multi nu stiu sa-si ingrijeasca si sa depoziteze corect perechile de incaltaminte. In cel mai fericit caz aceste lucruri sunt puse in cutiile lor de carton si asezate in debara.

Daca nu gasiti in comert niste pantofare care sa se potriveasca in casa voastra, puteti realiza pe comanda la firme specializate astfel de corpuri. Pentru a fi siguri ca sunt ceea ce va doriti trebuie sa faceti o estimare a numarului de perechi de incaltaminte pe care le detine intreaga familie, masura cea mai mare purtata de cineva din familie si locul dorit pentru depozitare. Firmele specializate au designeri sau arhitecti care pot veni acasa la voi si pe baza masuratorilor va fac un proiect si abia ulterior se va produce mobila.

PENTRU CASELE IN STIL CLASIC

In abordarile clasice se acorda o atentie deosebita pieselor principale de mobilier, dar mai ales detaliilor.

Solutiile clasice de pantofar apeleaza la formele geometrice simple, din esente veritabile de lemn masiv (mahon, stejar, cires, nuc), decorate cu minutiozitate pentru inscrierea echilibrata si armonioasa in contextul celorlalte piese de mobilier din ansamblul. Ele se compun sub triplu aspect: spatialitate, cromatica si functionalitate. In majoritatea cazurilor, pantofarul clasic se prezinta sub forma unui scrin, unde locul picioarelor a fost inlocuit de un sertar, iar incaltaminea este introdusa in buzunare de lemn sau textile.

×
Subiecte în articol: mobilier