x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mobilier pentru ferestre

Mobilier pentru ferestre

de Georgiana Teodorescu    |    15 Mar 2008   •   00:00

Cu toţii ştim că tratarea ferestrelor joacă un rol extrem de important în procesul de amenajare a interioarelor. Efectul estetic pe care acestea îl creează influenţează atât stilul, cât şi confortul locuinţei.

O alternativă de îmbrăcare a ferestrelor

 

Cu toţii ştim că tratarea ferestrelor joacă un rol extrem de important în procesul de amenajare a interioarelor. Efectul estetic pe care acestea îl creează influenţează atât stilul, cât şi confortul locuinţei. Deşi părea imposibil, pentru cei care preferă altă variantă decât cea a textilelor, am descoperit acum o soluţie practică, dar şi elegantă.

 

Puterea de sugestie pe care textilele o au în cadrul locuinţei este binecunoscută. Varianta coordonării lor cu accesoriile ce compun ambientul este de departe cea mai convenabilă metodă de decorare. Cu toate acestea, există şi au existat mereu persoane care din comoditate sau din simplitate au preferat înlocuirea draperiilor şi a perdelelor cu alte metode de umbrire. Din păcate, variantele disponibile până acum nu au fost cele mai fericite din punct de vedere este­tic (jaluzelele de orice tip). Acum însă avem şi noi în ţară o variantă elegantă şi durabilă, de care alte ţări se bucură de zeci de ani.

 

Alternativa

De secole, shutter-urile au fost considerate ca făcând parte din ramura mobilierului de interior. Deşi sunt noi pe piaţa românească de profil, în lume sunt extrem de cunoscute şi utilizate. Ele oferă opţiuni de decor tradiţional pentru orice interior. Pe lângă funcţiunea de control al luminii naturale, prin conceptul lor, ele sunt proiectate să asigure protecţie zonelor intime ale locuinţei atât la propriu, cât şi la figurat. Şi estetic, şi funcţional, ele constituie o alternativă la clasicele variante de îmbrăcare a ferestrelor cu materiale textile.

Indiferent că sunt realizate din lemn masiv sau din lemn compozit, realizarea lor necesită o organizare meticuloasă a fiecărei etape de producţie: cercetare şi dezvoltare, design de produs, sursă pentru materie primă, producţie propriu-zisă, controlul calităţii şi chiar ambalarea produselor. Disponibile într-o selecţie de culori clasice destul de variată, shutter-urile pot fi comandate şi într-o gamă largă de opţiuni de design, cum ar fi pervazuri decorative, lamele de diferite mărimi, profile variate de rame, tijă de înclinare la vedere sau ascunsă şi diferite sisteme de acoperire a uşilor de terasă.

Construcţia unui shutter porneşte cu un substrat de lemn compozit de înaltă clasă. În procesul de fabricaţie se folosesc materiale dintre cele mai bune şi cea mai nouă tehnologie, ceea ce are ca rezultat un produs de maximă calitate. Pentru a-l recunoaşte, aveţi în vedere urmă­toarele proprietăţi: să se închidă perfect, să fie bine fi­nisat şi să nu aibă scăpări de lumină. În timp, el trebuie să reziste la răsuciri, arcuiri, loviri şi alte forme de soli­citare mecanică.

 

Nume consacrat

De 30 de ani compania Norman aduce funcţionalitatea şi eleganţa în casele din lumea întreagă, fiind cel mai mare producător de mobilier de ferestre. În design, ei au păstrat de-a lungul timpului tradiţia, progresul tehnic acumulat transformând produsele într-unele high-class. Cel mai fin mobilier de fereastră este realizat cu specificaţii tehnice unice şi extrem de precise care îl fac cel mai trainic şi exclusivist produs din gama lui. Iar dacă modelele sunt general cunoscute şi neschimbate în lume, Norman îşi personalizează gama de produse prin rama Deco, care adaugă încrustaţii decorative pe orice fereastră neornată. Calitativ vorbind, această firmă şi-a însuşit nişte plusuri considerabile prin patentarea unor soluţii proprii garantate: shutter-urile din gama Woodlore folosesc o tehnologie de acoperire a lamelelor cu polimeri ce conţin inhibitori uv, care protejează de deco­lorare sau de rugină.

Astfel, ele rezistă la temperaturi până la 60 de grade, fără a se încovoia sau îngălbeni ca jaluzelele din vinil disponibile pe piaţă. În plus, rezistenţa la încovoiere şi la alte deformări asigură o închidere perfectă, precum şi o operare uşoară pe termen lung. De asemenea, accesoriile metalice sunt inoxidabile, rezistente la coroziune. Astfel, sistemele de prindere sunt si­gure şi durabile.

 

Sisteme brevetate

În procesul de producţie al firmei Norman se foloseşte şi o tehnologie de ramforare a lemnului, printr-o procedură care prinde mai multe straturi de lemn prin presiune, căldură şi o formulă chimică patentată. Aceasta asigură un puternic nivel de stabilitate a miezului ramelor şi are ca rezultat un întreg sistem cu rezistenţă maximă, ceea ce implică un proces mai scump de producţie decât cel obişnuit. Dar stabilitatea în timp merită efortul financiar. O altă inovaţie prezentată de Norman este aceea a folosirii magneţilor ascunşi în ramă. Scopul lor este să ţină uşile shutter-ului închise perfect şi sigur, păstrând totuşi o faţă curată şi fluidă.

 

Comanda

Fiecare shutter Norman este construit la comandă, pentru fiecare lucrare în parte. Se foloseşte o manufactură autentică, personalizată, pentru fiecare client în parte, pentru a asigura o potrivire perfectă atât estetic, cât şi funcţional. Gama de nuanţe disponibile este extrem de variată: de la diverse nuanţe de alb până la întreaga gamă de esenţe de lemn existente. Ele pot fi alese după mostre pe care le găsiţi în showroom-urile firmei.

×
Subiecte în articol: sfatul designerului