x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mușcatele – plantele care dau culoare și lumină casei tale. Sfaturi pentru îngrijire în sezonul rece

Mușcatele – plantele care dau culoare și lumină casei tale. Sfaturi pentru îngrijire în sezonul rece

24 Noi 2015   •   19:48
Mușcatele – plantele care dau culoare și lumină casei tale. Sfaturi pentru îngrijire în sezonul rece

Albe, roșii, somon, roz, fucsia, lila, sau în combinații de culori, mușcatele împodobesc frumos orice colț al casei sau al grădinii. Deși considerate de unii prea rustice sau învechite, aceste plante decorative, originare din Africa de Sud, sunt unele dintre cele mai iubite plante de interior, datorită contrastului dintre verdele frunzelor și culorile vii ale florilor.

În ceea ce privește calitățile sale terapeutice, astrologii susțin că în fiecare casă ar trebui să existe câte o mușcată. Aceasta este benefică pentru toate persoanele care doresc să se bucure de un psihic solid. Mușcatele roșii facilitează asociațiile de idei, cele vișinii stimulează intelectul, iar cele albe adună energiile pozitive.

Pentru că înfloresc toată vara, nu au nevoie de o îngrijire deosebită, sunt relativ ieftine și rezistente la vânt, mușcatele au devenit plantele decorative perfecte și pentru terase sau grădini.

Te-ar putea interesa și
Muntele INTERZIS femeilor sau „ATHOSUL MARAMUREȘULUI”. Află ce minuni se petrec acolo

Deși este o plantă robustă, care nu are nevoie nici în sezonul rece de o atenție deosebită, trebuie totuși să țineți cont de câteva sfaturi care să vă garanteze că vă puteți bucura și pe viitor de explozia de culoare a mușcatelor. 

Afla pe ANTENA SATELOR  care sunt regulile pe care trebuie sa le respecti pentru a proteja muscatele in anotimpul rece.

×