x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa (P) Sisteme de ventilație centralizată cu recuperare de căldură pentru casa ta. Alege de la Altecovent

(P) Sisteme de ventilație centralizată cu recuperare de căldură pentru casa ta. Alege de la Altecovent

07 Dec 2021   •   11:40
(P) Sisteme de ventilație centralizată cu recuperare de căldură pentru casa ta. Alege de la Altecovent

Locuințele moderne necesită sisteme de ventilație cu recuperare de căldură. Acestea trebuie să fie izolate corespunzător, pentru a nu permite pierderea căldurii. În general, optarea pentru sistemele de ventilație se face în special pentru a reduce din pierderea căldurii, cât și pentru a elimina aerul viciat din casă. Sistemele centralizate dispun de o unitate de ventilație ce se montează într-o cameră tehnică sau în podul locuinței, alături de trasee de tubulatură pentru fiecare dintre încăperi.

Altecovent pune la dispoziție sisteme de ventilație centralizate cu recuperare de căldură pentru casa ta!

Asigură confortul de acasă

Confortul pe care îl ai în casă este cel care te ajută în fiecare zi să te simți bine. Dacă nu te simți bine acasă, cu siguranță va fi o problemă și la muncă, la ieșirile cu prietenii, cât și în relațiile cu familia. Colțișorul tău trebuie să fie unul primitor, unde să te poți bucura de fiecare clipă. Nu mai privi sezonul rece cu ochi răi, ci permite sistemelor moderne să fie parte din viața ta!

Un sistem de ventilatie centralizat funcționează pe baza introducerii aerului proaspăt din exterior către interior prin unitatea montată în camera tehnică sau în podul casei. Unitatea va trimite către toate camerele de zi și dormitoare aerul cald, prin preluarea din temperatura aerului evacuat și trecerea lui prin schimbătorul de căldură.

Aerul se extrage din băi și bucătării, apoi trece prin recuperator și cedează ulterior energia termică aerului proaspăt aspirat. Traseele de tubulatură sunt cele care permit comunicarea dispozitivelor, iar acestea se montează în pereți sau se ascund în plafoane. Te vei bucura constant de aerul curat și oxigenat datorită filtrelor incluse, fără să conteze temperatura de afară.

Descoperă sistemele de ventilație de la Altecovent

La Altecovent poți beneficia de numeroase sisteme de ventilație centralizate pentru casa ta, care te vor ajuta să menții căldura din casă și să ai un aer proaspăt în același timp. Din gama de produse fac parte centralele cu recuperator și umiditate cu entalpie, centrală ventilație cu certificat Casă Pasivă, recuperatoare de căldură centralizate, ventilație centralizată cu pompă de căldură și o mulțime de accesorii de la unele dintre cele mai cunoscute branduri.

Principalul atuu al unui astfel de sistem este cu siguranță aerul proaspăt respirat. În fiecare zi întreaga familie va respira aer proaspăt, recuperatoarele de căldură reușind să asigure în mod constant acest lucru. Aerul este filtrat și ajunge la o temperatură optimă în casa ta. În locuințele noi pot fi montate oricând astfel de sisteme, iar cei care doresc să își construiască o casă pot lua în calcul această variantă.

Consum scăzut de energie

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură funcționează în permanență indiferent de temperatura de afară. Oxigenul atinge cote optime și permite o bună respirație constant. Acestea reglează umiditatea aerului și nu sunt necesare echipamentele de dezumidificare. Încălzirea aerului intrat se face prin transfer de căldură de la aerul evacuat.

În ceea ce privește consumul de energie, sistemele de ventilație aduc economii cu un procent de 25%. Temperatura interioară se modifică cu maximum 8%, ceea ce înseamnă că nu va fi o trecere bruscă ce poate afecta sănătatea.

Datorită tehnologiei noi apărute, sistemele de ventilație cu recuperare de căldură pot fi controlate chiar și de la distanță. Utilizatorul poate regla toate funcțiile prin smart home, fără să fie necesară prezența sa în interiorul casei. Aceste sisteme sunt excelente pentru cei care se confruntă cu bolile de respirație precum alergii sau astm.

Aer proaspăt în casă, zilnic

Ventilația cu recuperare de căldură înlocuiește aerul contaminat dintr-o încăpere cu cel proaspăt și filtrat. Nu se va simți vreo diferență semnificativă de temperatură și umiditate, reușind să creeze un mediu ambiental și plăcut. Costurile de montaj sunt mici, iar design-ul interior nu va fi afectat.

Întreținerea sistemelor de acest tip se face relativ ușor și fără substanțe speciale. În ceea ce privește mentenanța și reparațiile, acestea se realizează repede și cu un minim de costuri. Vei putea beneficia de aer curat în permanență, căldură și un confort la cote maxime!

Altecovent oferă consultanță privind alegerea sistemelor potrivite casei tale. Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură reduc costurile de încălzire și în timp amortizează investiția de la început. Cu alte cuvinte, sistemele de acest tip sunt perfecte pentru orice casă și investiția își va demonstra meritele în timp. Oricare ar fi sistemul ales, acesta va genera, cu siguranță, confortul de care ai nevoie.

Alege și serviciile pentru montare de la Altecovent

Instalarea este un factor foarte important pentru buna funcționare a acestor sisteme. Se instalează de obicei în afara locuinței, însă mansardele, camerele tehnice sau alte spații care nu intră în suprafața utilă a clădirii reprezintă o variantă potrivită. Fără niciun fel de problemă poți opta pentru instalarea unității în podul casei.

Pentru ca instalarea să fie făcută în mod eficient, este recomandat să optezi pentru o echipă specializată în ceea ce privește aceste sisteme. Dacă este casa construită deja, vor fi necesare carotarea pereților și calcularea optimă a locului unde se montează ventilatoarele.

Recuperatoarele centralizate furnizează constant aer proaspăt, elimină noxele din activitățile obișnuite, elimină dioxidul de carbon și reține praful în filtre. Este foarte important ca sistemele de ventilație să fie alese corespunzător pentru fiecare casă sau clădire. Din acest motiv, înainte de a opta pentru oricare dintre sisteme este vital să discuți cu specialiștii.

Branduri renumite

Pe site-ul ventilatiecurecuperarecaldura.ro ai la dispoziție toate detaliile privind aceste sisteme. Echipa de profesioniști cu experiență în domeniu îți va prezenta varietatea de produse, cât și avantajele lor în funcție de locuința ta. Firma colaborează cu producători de top precum Aeraliqua, Wafe și Komfovent, așadar toate produsele sunt de o calitate superioară.

Casele moderne se focusează pe un mediu plăcut atât în interior, cât și în exterior. Fiecare sistem de ventilație centralizat cu recuperare de căldură funcționează în așa fel încât mediul înconjurător să fie protejat. O casă ecologică oferă confort și sănătate pentru întreaga familie, în timp ce consumă puțină energie.

Altecovent oferă soluții utile și potrivite pentru orice casă! Poți apela la ajutorul specialiștilor prin intermediul adresei de e-mail info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro sau la numărul de telefon 0753967762.

De asemenea, îi poți găsi în județul Harghita, localitatea Corund, numărul 836.

×