x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Panourile solare, o investiţie sigură

Panourile solare, o investiţie sigură

de Adela Parvu    |    05 Dec 2009   •   00:00
Panourile solare, o investiţie sigură
Sursa foto: /Schott Solar

În vremuri tulburi, investiţiile cele mai bune sunt cele de lungă durată. Adică produsele sau materialele de construcţii care se întreţin uşor îşi amortizează investiţia iniţială repede sau ne ajută să economisim energie, deci şi bani.



În perioade dominate de insecuritate financiară, cele mai mari satisfacţii le simte omul când cumpără ceva ce merită, un lucru bun, o investiţie promiţătoare. Acum sistemele de panouri solare sunt şi ele la preţuri mai mici pe piaţa occidentală, iar dotarea casei cu ele poate fi o investiţie de bun augur la un preţ mai avantajos ca oricând. Companiile cu tradiţie în domeniu încearcă să atragă atenţia comsumatorilor, că panourile solare sunt un produs garantat a funcţiona eficient timp de 20 de ani, neţinând cont de rata dobânzilor, fluctuaţiile financiare sau alte riscuri băneşti. Fiecare kilowatt oră de energie solară vine să asigure fiecărei familii confort maxim şi o factură mai mică, an de an. Aşa că se poate spune că energia solară este o sursă sigură de venit, la fel ca şi captarea ei, mai ales când pentru aceasta se folosesc module solare durabile şi rezistente.

CALITATEA DETALIILOR
Cine a avut curiozitatea să vadă reportajele de pe Discovery legate de modulele solare a putut observa că ele se asamblează manual în panouri. Este o muncă migăloasă pentru că fiecare detaliu contează în funcţionarea optimă a panoului. Acum producătorii din domeniu încearcă să eficientizeze fiecare componentă în parte, pentru ca produsul final să aibă randament maxim. Un randament excelent de 94,5% îl au modulele solare produse de compania globală Schott Solar, potrivit unui studiu efectuat de Institutul Fraunhofer din Mainz. Astfel, acestea sunt printre cele mai puternice, deci şi printre cele mai rentabile ca investiţie. "Peste 50 de ani de experienţă şi standarde ridicate de calitate dau rezultate", spune Lars Waldmann de la Schott Solar, care consideră că acum când lumea a devenit mai atentă la probleme legate de protejarea mediului, ar trebui să fie atentă şi la sistemle care funcţionează prin convertirea energiilor alternative.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv