x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Parfum de epoca si farmec antic

Parfum de epoca si farmec antic

de Georgiana Teodorescu    |    07 Sep 2006   •   00:00
Parfum de epoca si farmec antic

IDEI ORIGINALE
Un magazin inedit ce promoveaza arta si cultul csldurii si al elegantei
IDEI ORIGINALE
Un magazin inedit ce promoveaza arta si cultul csldurii si al elegantei

Intr-unul din cartierele Bucurestiului am descoperit un magazin cu totul deosebit - Leda Decor. Ceea ce am gasit aici ne-a surprins si ne-a fascinat totodata: antichitati, mobila second-hand si cel mai interesant - mobila stil autentic. Obiectele sunt importate din Olanda de la diversi furnizori care distribuie si in alte tari din Europa ca Portugalia, Ungaria, Cehia si Slovacia. Desi expuse intr-un spatiu prea mic pentru a putea fi puse in valoare asa cum merita, luate in parte, piesele prezentate sunt de o reala valoare istorica si artistica.

DIVERSITATE

Majoritatea pieselor de mobilier si a decoratiilor este veche de peste treizeci de ani. Mese, scaune, cufere, rafturi, canapele si fotolii, din lemn masiv de stejar lucrat manual cu tapiserie din piele naturala. Aici puteti gasi o gama larga de corpuri de iluminat vechi de acum patruzeci de ani, dotate cu variator pentru reglarea intensitatii luminii si abajur din sticla mata sau piele naturala. Cat despre accesorii si decoratiuni, puteti alege dintre sute de modele lucrate in alama sau bronz, lemn sau sticla, multe din ele fiind inca in stare de functionare (lampi cu gaz, rasnite de cafea, pendule cu mecanisme din lemn vechi de 200 de ani sau alte obiecte casnice).

MOBILIER STIL

Dar ceea ce face din acest magazin unul cu totul special este faptul ca aici puteti gasi uneori piese autentice de mobilier stil, toate purtand mandru emblema fabricilor care le-au produs si patina timpului. Astfel ca, daca aveti noroc sa fiti acolo cand se aduce marfa, puteti achizitiona un set cu canapea si fotolii in stil baroc cu numai 2.000 de euro sau o masa Henri II cu 4.500 RON. Membrii unor familii de vita nobila din tara noastra sunt clienti fideli ai acestui magazin.

Obiectele decorative din bronz sau alama sunt in stare foarte buna, iar multe obiecte casnice sunt inca functionale - lampi cu gaz, rasnite de cafea, pendule cu mecanisme din lemn vechi de 200 de ani

Puteti gasi o gama larga de corpuri de iluminat vechi de acum patruzeci de ani cu abajur din sticla mata sau piele naturala si dotate cu variator pentru reglarea ntensitatii luminii, la fel ca instalatiile electrice moderne

×