x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Pavaje ceramice cu teflon special create pentru grădină

Pavaje ceramice cu teflon special create pentru grădină

de Adela Parvu    |    26 Iun 2008   •   00:00

Într-o grădină, mai ales dacă există şi piscină, placările exterioare sunt importante, nu numai pentru buna circulaţie, ci şi pentru aspectul estetic, ce trebuie armonizat arhitecturii.

Într-o grădină, mai ales dacă există şi piscină, placările exterioare sunt importante, nu numai pentru buna circulaţie, ci şi pentru aspectul estetic, ce trebuie armonizat arhitecturii. În plus, din punct de vedere calitativ, placările exterioare trebuie să îndeplinească anumite condiţii de rezistenţă în timp şi la condiţii de intemperii variabile (acţiunea razelor UV, ciclul vară-iarnă, structură puţin poroasă ca să facă faţă proceselor de îngheţ-dezgheţ). De asemenea, trebuie să fie antiderapante (pe timp de ploaie şi în preajma piscinei) şi să reziste la eventuale şocuri mecanice (loviri, presiuni mari etc.). Dar şi dacă toate acestea sunt îndeplinite, se pare că nu întotdeauna este de ajuns. Aşa că şi în acest domeniu s-au făcut inovaţii, iar placările decorative pentru exterior au ceva în plus.

 

Inovaţie cu teflon

Compania Rinn a cîştigat în 2007 un mult rîvnit premiu Red Dot Design şi asta datorită recentei sale invenţii, lansată în serie mare acum pe piaţă: plăcile de exterior cu inserţie de teflon. Gama cuprinde trei categorii de produse, ultima colecţie denumită RSF5 avînd zece ani garanţie. Despre ce e vorba? Despre impregnarea cu teflon a suprafeţelor pietrei decorative destinată grădinii. Această tehnologie permite păstrarea excelentă a aspectului, dar mai mult curăţarea extrem de uşoară. Chiar dacă aceste materiale inovative sunt folosite acolo unde este montat grătarul, ele se curăţă extrem de simplu sub puterea unui jet de apă.

 

Problema petelor

Se ştie că multe pavaje se pătează de la ulei, cenuşă şi chiar alimente ori băuturi. Cu noile pavaje acest coşmar a dispărut, iar frumuseţea şi culoarea aleilor şi zonelor protejate din grădină este uniformă şi nealterată de procesele chimice care intervin la contactul cu diferite substanţe, fie ele reprezentate şi de un banal vin.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv