x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Pavajul prefabricat pentru terase şi alei

Pavajul prefabricat pentru terase şi alei

de Adela Parvu    |    27 Iun 2009   •   00:00
Pavajul prefabricat pentru terase şi alei
Sursa foto: /

Dalele prefabricate pentru pavarea teraselor şi aleilor aflate în proximitatea casei sunt o soluţie de luat serios în considerare. Arhitecţii şi constructorii le recomandă în special pentru aleile de gardă (care înconjoară casa pe sub streaşină), pentru terasele acoperite proiectate ca o extindere a spaţiului interior, dar şi pentru traseele de circulaţie sau alte tipuri de placări speciale cum sunt cele din jurul piscinelor, a rondurilor cu flori sau a garajelor.



FORMĂ ŞI CULOARE
Elementele prefabricate sunt, în general, produse din praf de piatră sau din cimenturi speciale amestecate cu lianţi şi coloranţi sintetici. Ele au câteva avantaje tehnice, dar şi estetice demne de luat în seamă. Astfel, sunt deosebit de rezistente la orice tip de trafic, se comportă bine la agresiunea factorilor climaterici (trecerea de la temperaturile scăzute la cele ridicate, rezistă la factorii poluanţi, nu sunt atacate de microorganisme sau de insecte). Pot fi turnate în forme şi dimensiuni variate şi din punct de vedere coloristic acoperă o largă paletă. Se montează uşor, fără să necesite o pregătire specială, cu eforturi şi cheltuieli reduse. În sfârşit, se ambalează şi se transportă uşor, fără pierderi, deci economic. După montare nu necesită acţiuni de întreţinere speciale, se spală şi se curăţă uşor. Nu se supun proceselor de patină naturală, dar pot fi acoperite cu lacuri speciale pentru o protecţie suplimentară sau pentru efecte estetice.

Rezistă bine la agresiuni de tip mecanic, iar în situaţia în care sunt, totuşi afectate pot fi uşor înlocuite, bucată cu bucată sau pe suprafeţe mai mari. Pavajul din elemente prefabricate este ieftin, eficient, spectaculos reprezentând o alternativă acceptabilă din toate punctele de vedere.

Dalele prefabricate sunt ideale pentru terasele acoperite, proiectate ca o prelungire a spaţiului interior. Alegerea formei şi a culorilor devine esenţială la montaj, dând posibilitatea construirii unei suprafeţe compacte şi rezistente, cu veleităţi estetice remarcabile, plăcută la atingerea tălpii, uşor de întreţinut.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv