x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Plantele de apartament cele mai ușor de îngrijit

Plantele de apartament cele mai ușor de îngrijit

de Redacția Jurnalul    |    14 Mar 2024   •   18:00
Plantele de apartament cele mai ușor de îngrijit

Plantele de apartament sunt nu doar decorative, dar au și beneficii pentru sănătate. Însă unii oameni preferă să nu se bucure de frumusețea și calitățile lor din lipsa timpului acordat îngrijirii acestora.

Iată câteva din plantele care nu au nevoie de o atenție specială:

Calatea

Planta provine din America de Sud și are frunze foarte speciale care vor anima orice încăpere cu frumusețea lor. Temperatura optimă este între 18 - 24 de grade. Rezistă la mai puțină lumină naturală însă are nevoie de mai multă apă.

Dieffenbachia

Această plantă provine din pădurile tropicale ale Americii și se simte perfect la temperaturide peste 15 grade Celsius. Are nevoie de umiditate, așa că un loc potrivit ar fi baia.

Dracena

Este una dintre cele mai populare plante de interior și nu este deloc pretențioasă. Se simte foarte bine la temperatura normală din casă. 

Iarna preferă temperaturi ceva mai scăzute și vara se dezvoltă bine la 18 - 20 de grade. Pământul trebuie să  fie umed, așa că are nevoie să fie adăugată apă cel puțin o dată pe săptămână.

Philodendron

Îi place la o temperatură între 20 - 22 de grade.Iarna nu are nevoie foarte multă apă, însă în tot restul anului trebuie ca pământul să fie mereu umed, noteazăzâ ziarulring.ro.

 

×
Subiecte în articol: plante apartament îngrijire