Ca în fiecare an, la Chelsea Flower Show au avut loc şi demonstraţii de aranjamente florale şi o expoziţie cu realizările celor mai cunoscuţi florişti britanici. Deşi sub semnul crizei (evenimentul n-a mai avut acelaşi buget ca în anii trecuţi), demonstraţiile şi expoziţiile s-au bazat mult pe fantezie şi pricepere.
De altfel, acesta este şi trendul anului în materie de aranjamente florale. Nu se folosesc multe flori costisitoare, ci doar câteva, puse în valoare de nenumărate elemente decorative de mici dimensiuni.
Acesta este şi secretul unui aranjament reuşit. Atunci când dispui de multe flori-vedetă, de nenumărate companioane şi elemente decorative eşti tentat să foloseşti cât mai multe şi rezultatul tinde să fie aglomerat şi fără un mesaj clar de transmis.
CLASIC ŞI EXOTIC
Dacă ar fi să categorisim într-un fel florile folosite în aranjamentele de anul acesta, cuvintele potrivite ar fi clasic şi exotic. Trandafiri, jerbere şi cale pentru aranjamente clasice. Orhidee şi imortele pentru aranjamentele exotice. Ca la orice eveniment de acest gen, s-au expus aranjamente potrivite pentru case, birouri, săli de conferinţe. S-a arătat vizitatorilor cum anume se obţine un aranjament reuşit, care sunt materialele ajutătoare folosite şi de câtă pricepere şi gust e nevoie ca să reuşeşti. Pentru că, deşi pare uşor, nu este deloc aşa.
Înainte de toate, e bine să ştii ce doreşti să obţii şi ce îţi trebuie pentru a realiza acel aranjament precum îţi doreşti. E drept, uneori creezi pas cu pas şi ajungi la un rezultat uimitor, dar şi acest lucru necesită o oarecare planificare.
ARANJAMENTE PENTRU NUNTĂ
Foarte apreciate au fost aranjamentele florale folosite pentru nunţi. Decor pentru mese, de diverse dimensiuni, coşuri, decor pentru lumânări şi buchete pentru mirese, aranjamente mici tip cocarda, ghirlande felurite. Toate aceste aranjamente necesită mai multă atenţie şi muncă decât altele. Ele trebuie realizate respectând ideea de nuntă a clienţilor.
Fantezia şi priceperea floristului trebuie să obţină exact ce-şi doreşte clientul, iar lucrul acesta nu se obţine cu uşurinţă. Dacă, să zicem, că viitorii miri îşi doresc o nuntă bazată pe ideea de exotism, va fi necesar un buget pe măsură şi de ceva timp alocat procurării de flori, companioane şi elemente decorative.
Citește pe Antena3.ro