x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Regugiu de week-end pentru toata familia

Regugiu de week-end pentru toata familia

18 Aug 2005   •   00:00
Regugiu de week-end pentru toata familia

ARHITECTURA PENTRU FAMILIE
Daca aveti o bucata de teren la tara, e pacat sa nu va faceti o casa de vacanta
ARHITECTURA PENTRU FAMILIE
Toti cei care locuim la bloc visam la o casa cu gradina, la un locsor unde sa evadam la sfarsit de saptamana. Si in lipsa parintilor sau a bunicilor de la tara, puteti cumpara inca teren la preturi bune intr-unul din satele aflate in apropierea orasului vostru. Familia Maicu si-a construit la Cornu, pe un teren superb, plin de verdeata pe timpul verii, o casuta de vacanta. Toata familia a contribuit la strangerea sumei necesare constructiei, dar toti se bucura acum din plin de clipele linistite si racoroase, cand in orasul incins nu gasesti un loc la umbra prin putinele parcuri amenajate.

Mai bine cu o firma serioasa


Poate ca la inceput s-au gandit sa construiasca viitoarea casa de vacanta cu oamenii din partea locului. Dar de multe ori acest lucru este mai costisitor decat pare la inceput. Si evident ca dureaza mai mult, mai ales daca nu ai timp sa supraveghezi in permanenta santierul. De aceea au cerut oferte de la mai multe firme specializate in constructii de lemn. S-au hotarat pana la urma sa antameze lucrarea cu o firma din Bucuresti. Este cel mai recomandabil lucru, deoarece o firma serioasa are tot interesul sa termine casa repede si bine. Astfel incaseaza banii conform termenului preconizat, poate incepe alte lucrari, iar clientul e multumit si ii va face cu siguranta reclama buna.

Confortul trebuie sa existe


De cele mai multe ori problemele esentiale la casele de vacanta sunt cele ce tin de utilitati. Daca nu ai toaleta care sa fie functionala sau apa curenta, nu poti locui civilizat, nici macar pe perioade scurte. Si daca familia mai are copii, necesitatea de apa curenta, fosa septica, electricitate si caldura este primordiala. Inainte de achizitionarea unui teren trebuie sa va asigurati ca puteti beneficia de aceste utilitati. Familia Maicu a avut pe teren un put, care a constituit sursa pentru apa curenta in casa. O firma specializata nu numai ca ridica viitoarea casa, dar poate asigura si functionalitatea ei, pentru ca are mesteri priceputi angajati cu contract. Fosa septica si tubulatura pentru instalatii trebuie facute inainte de construirea structurii casei. O data cu turnarea fundatiei trebuie prevazute locurile pentru utilitati. Dupa aceea totul decurge ca la carte si exista siguranta unui trai civilizat. Chiar daca este o casa de vacanta, se investesc bani in ea si pentru acestia se munceste si se economiseste din greu. De aceea, daca va construiti un refugiu pentru concedii, faceti-o in cunostiinta de cauza si nu fiti zgarciti, mai ales cand vine vorba de dotari. Poate ca la pensionare veti dori sa locuiti in permanenta in casa de vacata si atunci trebuie sa va bucurati de toate facilitatile.

Casa din imagini este perfecta pentru o familie cu copii: lemn bine tratat, soclu placat cu piatra si o curte mereu verde vara

BINE DE STIUT
Casa de vacanta trebuie sa aiba o arhitectura simpla. Asa va costa mai putin proiectul si chiar si avizele necesare constructiei. Inainte de a va hotari cat de mare vreti sa fie constructia, ganditi-va cate persoane vin aici si cati bani sunteti dispusi sa alocati pentru impozit, factura de curent si cati bani pentru caldura. La calculul numarului de persoane aveti in vedere numarul dormitoarelor si al bailor. Pentru o casa de vacanta folosita de intreaga familie (parinti, bunici, copii) e bine sa aveti in total doua bai si trei dormitoare. De asemenea, alegeti un proiect de casa care sa aiba terasa acoperita la parter sau o veranda.

×
Subiecte în articol: casa