x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Regula de 10 zile pentru înflorirea orhideelor

Regula de 10 zile pentru înflorirea orhideelor

de Anastasia Paul    |    21 Feb 2024   •   19:30
Regula de 10 zile pentru înflorirea orhideelor
Sursa foto: Hepta

Orhideele vor înflori constant dacă urmezi regula de 10 zile cu un singur ingredient.

Nu este întotdeauna ușor să ai grijă de orhidee astfel încât să înflorească tot timpul.

Acestea sunt plante de interior cunoscute pentru frumusețea și parfumul lor, dar necesită îngrijire atentă dacă vrei să înflorească mai mult timp.

Poate fi dificil să știi exact de ce are nevoie planta ta și s-ar putea să fii îngrijorat când observi că tulpinile devin galbene. Deși acest lucru nu înseamnă întotdeauna că o orhidee este pe moarte, ar putea fi un semnal pentru tine că trebuie să ai grijă să redevină sănătoasă.

Multe orhidee pot fi ușor de crescut dacă înveți ce nevoi au. Este important să știi cât de des să le uzi, unde să le așezi. Dacă ai grijă de ele pot înflori în medie timpe de 6-10 săptămâni. 

Un pasionat de orhidee și-a împărtășit secretul pentru o menține „înflorită constant”. Acesta recomandă udarea lor cu coji de banană. Mai întâi trebuie să iei o coajă de banană și să o tai în bucăți. Următorul pas este să înmoi cojile de banană tăiate în apă caldă și să le lași acolo câteva ore.

După aceea, folosește apa din coaja de banană pentru a uda orhideea și așteaptă până când toată apa se scurge. Acest proces trebuie repetat la fiecare 10 zile pentru a obține cele mai bune rezultate. Apa din coajă de banană este un „îngrășământ organic bun”, deoarece conține potasiu, fosfor și calciu.

Dacă vrei ca orhideele tale să fie fericite  și sănătoase, locul cel mai potrivit este baia datorită nivelurilor ridicate de umiditate și condițiilor de lumină mai scăzute. Acești factori oglindesc mediul preferat de orhidee, creând un echilibru perfect pentru o creștere optimă.

Orhideele, în special soiul Phalaenopsis, excelează în eliminarea poluanților din aer. Plasarea lor în baie nu numai că oferă frumusețe încăperii dar contribuie și la un mediu interior mai proaspăt și mai sănătos, notează mirror.uk.

 

×
Subiecte în articol: orhidee flori