În fiecare casă există un colţ verde sau măcar un pervaz cu cîteva ghivece cu flori. Însă, dacă vă doriţi ceva deosebit ca amenajare şi varietăţi de flori, va trebui să procedaţi ca atunci cînd vă amenajaţi grădina. Aproximativ!
În fiecare casă există un colţ verde sau măcar un pervaz cu cîteva ghivece cu flori. Însă, dacă vă doriţi ceva deosebit ca amenajare şi varietăţi de flori, va trebui să procedaţi ca atunci cînd vă amenajaţi grădina. Aproximativ!
Colţul dumneavoastră verde are un rol similar chioşcului din grădină. Este un loc al relaxării, al oxigenării şi al reîncărcării bateriilor după o zi obositoare. Aşadar, spaţiul ales trebuie să fie bine luminat şi aserisit, suficient de generos, aşa încît să puteţi amplasa cîteva plante mai mari, o etajeră sau un suport şi, evident, un fotoliu sau şezlong. Următoarea evaluare se face în ceea ce priveşte intensitatea luminii şi temperatura de-a lungul unui an. În acest fel veţi şti exact ce plante să cumpăraţi, în funcţie de preferinţe, dar şi de condiţiile de mediu.
Un spaţiu flexibil
Dacă acea cameră pentru colţul verde este uşor umbrită de vegetaţia de afară şi printre florile preferate se numără orhideele, ferigile şi altele asemenea, e numai bine. Puteţi încropi un mic paradis tropical. Singura condiţie este că şi pe timp de iarnă temperatura va trebui să fie relativ ridicată (minimum condiţii de seră temperată: 15-18°C). Desigur că în funcţie de sezon colţul verde poate fi decorat specific, însă fără să strice farmecul tropical iniţial. Primăvara puteţi amplasa acolo (în zonele mai răcoroase) vase cu aranjamente cu bulboase. Vara puteţi adăuga cîteva plante pitice de grădină. Toamna aduceţi cîteva crizanteme la ghiveci şi decoruri specifice, iar iarna puteţi să puneţi acolo bradul de Crăciun.Sala de lectură
Tot în colţul dumneavoastră verde se poate afla şi “sala de lectură”. Sună un pic neobişnuit acest lucru, dar e bine să ne încărcăm bateriile şi prin odihnă activă. Pe lîngă emisiuni tv, ziare şi reviste, e bine ca uneori să ne rupem de prezent cu o... carte bună. Chiar aşa: care a fost ultima carte pe care aţi citit-o?Faptul că aţi grupat plantele într-un astfel de loc poate să vă ajute şi la îngrijirea lor, la păstrarea unor condiţii propice dezvoltării lor. Dar în acelaşi timp va trebui să aveţi grijă la dăunători.
Citește pe Antena3.ro